El vi s'acosta al públic i ho fa en espais que fins fa relativament poc no li eren propis. És el cas del Primavera Sound, un festival que transforma la ciutat de Barcelona durant uns dies i que espera acollir, des d'aquest dimecres fins dissabte, més de 250.000 persones.
Des de fa uns anys, aquest esdeveniment ha apostat per posar el vi al nivell d'altres begudes en festivals com aquests i facilitar-ne l'accés. Així, en aquesta ocasió s'hi poden trobar fins a sis referències. Tres són del projecte 'So de tardor', els vins que dos dels directors del Primavera Sound van decidir elaborar amb les vinyes que es van trobar al voltant de la masia del Penedès on es van instal·lar. Ho van fer des de l'inici amb l'enòloga sitgetana Anna Baqués. És per això que alguns dels seus vins que surten sota la marca AB Wines del Penedès i Llivins de la Cerdanya també es poden trobar al festival. A totes les barres hi ha vi, però, a més, enguany s'hi afegeix una nova enoteca, ara en son dues, obertes al públic en general, a banda de la que ja des de fa anys munten exclusivament per als artistes que actuen. Els dos espais oberts al gran públic compten amb un petit chill-out, perquè qui ho vulgui pugui anar-hi a prendre un vi d'una manera més relaxada.
Una altra de les novetats és que les copes en les quals se serveix el vi, un envàs de plàstic fi, ha entrat al circuit normal de la resta de gots que s'han d'adquirir per poder-los reomplir les vegades que es vulgui. Així, a qualsevol dels espais, pagant només un cop un euro i mig i en funció de si es demana vi o cervesa, se serveix en l'envàs corresponent.
Anna Baqués, a més de ser l'enòloga de tots els vins que se serveixen, també és la responsable de fer arribar els vins a les 23 barres que hi haurà obertes. Això es fa directament del celler a cada una de les barres per garantir que el vi arribi en condicions òptimes. I, a més, ella mateixa ofereix una formació als responsables de les barres perquè tots els cambrers i cambreres tinguin clara la temperatura de servei i algunes de les característiques importants del vi. Per facilitar encara més l'accés al vi, algunes de les referències que ja saben d'altres anys que són les que surten més s'han embotellat amb tap de rosca.
L'enòloga remarca que, tenint en compte la demanda creixent, un parell dels vins són ecològics, vegans i sense gluten per tal que siguin el màxim d'inclusius. A més, explica que el fet de posar el vi a l'abast n'ha fet créixer el consum. "Com a enòloga, la meva feina es desenvolupa des de la vinya fins a l'ampolla, però tenir la possibilitat de ser aquí és un gaudi. També és una oportunitat de donar-nos a conèixer i de poder estar en un lloc diferent; m'agrada molt perquè els del sector del vi no hi estem acostumats, i no hauria de ser tan estrany", explica.
El Primavera Sound ha fet aquest dimecres la sessió inaugural amb la Casa Azul i Caribou com a caps de cartell, i des de dijous fins dissabte omplirà l'espai del Fòrum de Barcelona.