El proper cap de setmana del 6 i 7 de maig, Vallfogona de Balaguer acollirà la primera edició de la Fira Lo Caragol Food, un certamen organitzat per l'Ajuntament del municipi i que compta amb la col·laboració dels veïns i les veïnes del poble. Deu restauradors de Ponent, un restaurant convidat de Tarragona i diversos productors locals vinculats al territori oferiran la seva gastronomia i organitzaran diferents activitats per convertir Vallfogona en el centre neuràlgic de la cuina del cargol a Catalunya. L'objectiu és que durant tot un cap de setmana al poble es puguin menjar tota mena de plats amb els cargols com a ingredient principal i alhora es puguin adquirir tota mena de productes relacionats amb aquesta vianda. A més de gastronomia, hi haurà mercat de productes de proximitat, música i activitats per als més petits.
El millor plat de cargols de l'oest
Un dels plats forts del cap de setmana serà el concurs per escollir el millor plat de cargols de Ponent del 2023, en què un jurat format per Ferran Montardit (Federació de Colles Aplec del Caragol de Lleida), la bloguera Dolors Mateu (@dolorssmateu), cuiners com Gonzalo Ferreruela (restaurant Ferreruela, Lleida) i Francesc Molins (restaurant Cal Xirricló, Balaguer) o Jonathan Nuevo (autor del blog esmorzarsdeforquilla.cat) valoraran les diferents propostes que es presentin durant el cap de setmana.
Altres activitats que es faran durant els dos dies de fira són el concurs per escollir la millor disfressa de cargol, un concurs d'endevinar quants quilos de cargols hi ha en una malla, una cursa amb bicicleta en la qual el guanyador serà qui més a poc a poc pedali, a més de diversos tallers de terrissa o inflables per als més menuts.
En trobareu més informació a firalocaragolfood.cat.