Rafa Peña i Cerro, del restaurant Gresca de Barcelona, ha guanyat el Premi Nacional de Gastronomia 2023, en el transcurs d'una gala als Jardins de Pedralbes de Barcelona, organitzada per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) que reconeix la tasca de diferents professionals del món de la cuina i la gastronomia a Catalunya. El mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet entrega del premi al xef del Gresca, en un acte de luxe que ha comptat amb convidats com l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, la xef Carme Ruscalleda o Carles Vilarrubí, president de l'ACGN.
Premis en cinc categories
En les altres quatre categories, el Premi Revelació se l'ha endut Nil Dulcet, del restaurant Compartir Barcelona, per la seva proposta moderna però igualment arrelada a l'essència de Barcelona; l'argentí Pablo Sacerdotte, del restaurant Cocina Hermanos Torres, ha guanyat el premi Cap de Sala; el Guardó Especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició 2023 ha estat per a José Andrés, pioner a portar la gastronomia espanyola arreu del món, i l'últim guardó, el Premi Nèstor Luján de Periodisme Gastronòmic 2023, se l'ha endut el periodista periodista i també col·laborador de Cuina Marc Casanovas, per l'article "La resistencia de la última subasta cantada de pescado en Cataluña" publicat al Canal Comer de La Vanguardia.
Per a mes informació, visiteu www.acgn.cat