Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Raimat dóna el tret de sortida a la verema i confia collir un 8% més de raïm que l'any passat

A diferència d’altres zones vinícoles, on la forta sequera ha mermat la producció, a les terres lleidatanes s'augura una collita excel·lent pel que fa a la quantitat i la qualitat

Raïm negre

Raïm negre

El celler Raimat (DO Costers del Segre) ja ha iniciat la verema 2021 i ho ha fet amb optimisme, tant pel que fa a la qualitat com a la quantitat de raïm. Joan Esteve, director tècnic del celler, assegura que “les expectatives d’aquesta verema són excepcionals pel que fa a la qualitat. Hem tingut un any sec i relativament fresc, amb temperatures que s’han mantingut raonablement fresques durant les nits de juny i juliol i sense grans onades de calor. Això ha provocat una maduració més lenta amb excel·lents graus d’acidesa que asseguren una molt bona anyada. A més, tenim la vinya saníssima, sense míldiu ni altres plagues”. Pel que fa a la quantitat, es preveu una collita millor que la de l’any passat (un increment de producció del 8%, aproximadament), però encara una mica inferior a la de 2019. L’únic episodi negatiu pel que fa a la producció va ser la gelada que va afectar la zona a l’abril, si bé només ha perjudicat varietats primerenques com el chardonnay i no d'una manera significativa. En total, es preveu recollir uns 6,5 milions de quilos de raïm per als vins de Raimat. 

Del chardonnay al cabernet
La verema de Raimat comença amb la collita de chardonnay. Després serà el torn del pinot negre i d'altres varietats com albarinyo i xarel·lo, i posteriorment, ull de llebre, syrah, etc. L’última varietat a veremar-se serà el cabernet sauvignon, que es preveu que es comenci a collir ben entrat l'octubre. Raimat, per la seva situació geogràfica i el seu clima continental (allunyat de les humitats del mar i amb un salt tèrmic dia-nit més acusat) acostuma a ser el primer celler de Catalunya a començar la verema, però també és l’últim a acabar-la. Les temperatures solen caure en picat a mitjan setembre i les maduracions s’alenteixen molt, cosa que fa que la verema de cabernet comenci pels volts de l’octubre. 

Innovadors i 100% sostenibles
Les vinyes de Raimat es conreen d'una manera 100% sostenible i la verema es fa com abans: a les hores més fresques del dia, de forma manual i per una sola cara del cep; així s'aconsegueix la selecció del millor raïm, amb l’objectiu d’obtenir expressions úniques en el sabor i les aromes. Una minuciosa elecció que es fa a les hores de menys calor i que busca aconseguir uns vins equilibrats, intensos i únics. D’aquesta manera, els vins de Raimat s’asseguren el fet de ser cada cop més saborosos, amb matisos molt característics que els convertiran en la millor expressió del terrer del qual procedeixen. Raimat, la finca vinícola més gran d'Europa en mans d'una mateixa família, té una de les superfícies certificades com a ecològiques més grans de tot el món i avui tots els seus vins ja són ecològics.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: