L'Associació Gastronòmica i Cultural Vadefoodies, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada, ha celebrat el I Concurs de Capipota de Catalunya, en el marc del Festival Vadefoodies, que en aquesta edició ha volgut destacar i potenciar dues tendències centrals: la cuina dels menuts i la pesca salada.
El jurat, integrat per Marc Castells, Maria Nicolau, Jonathan Nuevo i Rosa Molinero, ha avaluat els plats de 22 concursants per escollir els guanyadors. El premi d'or, valorat en 500 €, ha estat atorgat al capipota del restaurant Sant Josep de Bellver de Cerdanya, mentre que el premi d'argent, de 200 €, ha anat a parar al restaurant El Caprici, d'Igualada.
Esmorzar de forquilla
El capipota també ha estat el gran protagonista de l'esmorzar de forquilla, que ha aplegat un centenar d'assistents vinguts d'arreu de Catalunya. L'àpat ha conclòs amb la presentació del llibre Esmorzar de forquilla, d'Albert Molins, i l'entrega, per primera vegada, del porró a l'Esmorzador de l'Any, que ha estat per a Jonathan Nuevo, creador de l'aplicació Esmorzars de Forquilla.