Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La revista CUINA lliura 706 € al Banc dels Aliments de Lleida

El Sr. Postu, ambaixador de les jornades 'Cuina de l'Horta, Vins de Ponent', ha fet entrega dels diners recaptats pels onze restaurants de Lleida que oferien menús especials maridats amb vins dels cellers de la Ruta del Vi de Lleida

Lliurament del taló al Banc dels Aliments. D’esquerra a dreta: Imma Sierra, Paco Cerdà, Antonio Fo, Sr. Postu, Núria Balagué i Joaquim Nogués

Lliurament del taló al Banc dels Aliments. D’esquerra a dreta: Imma Sierra, Paco Cerdà, Antonio Fo, Sr. Postu, Núria Balagué i Joaquim Nogués

El Sr. Postu, ambaixador de les jornades ‘Cuina de l’Horta, Vins de Ponent’, ha lliurat aquest dijous 9 de desembre al Banc dels Aliments de Lleida 706 euros, recaptats gràcies a la solidaritat dels onze restaurants que han participat en la iniciativa. Es tracta d’un gest important per part dels restauradors per contribuir a la tasca que porta a terme aquesta fundació, que té com a objectiu col·laborar en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social a les comarques de Lleida, així com prevenir i afrontar el malbaratament alimentari.

En aquestes jornades gastronòmiques, organitzades per la revista CUINA del 29 de setembre al 30 de novembre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida i de la Ruta del Vi de la DO Costers del Segre, s’han servit més de 300 menús. Una part de l’import de cada menú s’ha destinat al Banc dels Aliments de Lleida i, a canvi, el client ha rebut una Postu-xapa (‘I Love Allioli’) com a gentilesa del Sr. Postu. Podeu veure el vídeo de les jornades en aquest enllaç.

Un gest solidari

El president del Banc dels Aliments de Lleida, Antonio Fo, ha agraït a l’organització de les jornades, a l’Ajuntament, a la DO Costers del Segre i a tots els restaurants participants aquest gest solidari que arriba en un moment molt necessari per a moltes famílies. Fo ha comentat que “des del Banc dels Aliments hem contribuït en la mesura de les nostres possibilitats a fer difusió de les jornades i del producte de l’horta i de proximitat, així com dels excel·lents vins de la DO Costers del Segre”.

Per la seva banda, Paco Cerdà, regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria i president de Turisme de Lleida, ha destacat la “satisfacció per aquesta iniciativa turisticogastronòmica que ha organitzat la revista CUINA amb l’Ajuntament de Lleida i la DO Costers del Segre, que ens ha regalat la millor cuina de tardor i ens ha portat un increment de visitants a la ciutat. Aquesta acció solidària cap al Banc dels Aliments és un model que hem de copiar en qualsevol esdeveniment que organitzem, per tal de donar el millor final a les propostes”, ha dit.

El Sr. Postu, ambaixador de les jornades, s’ha mostrat molt satisfet pel donatiu i per la col·laboració dels restaurants en aquesta iniciativa, “on s’han ajuntat aspectes molt macos: poder promocionar la cuina de l’horta i els vins de la nostra terra i, a més a més, promoure una acció solidària per al Banc dels Aliments, que fa una tasca encomiable”, ha explicat.

Finalment, Núria Balagué, en representació de la DO Costers del Segre, ha agraït la col·laboració de tothom i ha destacat “la importància d’accions solidàries d’aquest tipus, que són molt més que granets de sorra per al Banc dels Aliments. Són petites mostres que ens obren la porta a l’esperança”, ha assegurat.

Producte de proximitat, vi del territori

L’objectiu d’aquesta iniciativa, impulsada per la revista CUINA, ha estat promoure i reivindicar el producte de proximitat i posar en valor l’horta de Lleida com el gran rebost que és, no només de les Terres de Lleida sinó també de tot Catalunya; així com els vins del territori. Els restaurants participants (Aimia, Bar Tofol, Brasa d’Or, Caravista, Celler del Roser, Ferreruela, La Huerta, Manicomio, Petit Català, Pinot Gastrothèque i Saroa) han elaborat menús especials amb productes de l’horta, maridats amb vins de la DO Costers del Segre, concretament, de 21 cellers de la Lleida Wine Route.

Els cellers participants han col·laborat amb sorteigs de menús, visites als cellers, tastos, lots d’ampolles de vi, experiències enològiques, etc. I, el proper dilluns 13 de desembre, es farà el sorteig del gran premi final entre tots els tiquets dels clients que van consumir algun dels menús, consistent en un cap de setmana per a dues persones al conjunt rural de Cal Soldat, a Collmorter, al Pallars Jussà. El guanyador s’anunciarà a través del web i les xarxes socials de CUINA.

Cal dir que les jornades han tingut un ampli ressò no només a les xarxes socials sinó també en mitjans com ‘Segre’, ‘La Mañana’, ‘Lleida.com’, ‘Descobrir Catalunya’, ‘Arrels’, CUINA, etc., i en un gran nombre de portals digitals.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: