Enguany, la campanya gastronòmica del suquet de peix de Roses serà del 22 d’octubre a l’1 de novembre, quan la tardor ja ens convida a menjar calent. Durant aquests dies, una dotzena de restaurants de la localitat empordanesa ofereixen menús a un preu tancat, cadascun amb la seva versió del suquet. Àpats que, per si sols, ja justifiquen desplaçar-se fins a Roses a gaudir d’un dia memorable amb la família o els amics. Nascut de la cuina tradicional dels pescadors, el suquet de peix de Roses s’ha reinterpretat de cent maneres diferents, segons el peix emprat, el costum o, també, les maneres d’innovar en aquest plat tan versàtil.
Vins de l’Empordà
I, per acompanyar el suquet, no hi ha res millor que els vins produïts sota la Denominació d’Origen Empordà. Blancs, rosats, negres i caves, segons la preferència de cadascú, són un encert. La feina dels cellers de l’Empordà cada any és més reconeguda, amb guardons i bones crítiques dins del món de l’enologia.
Una mica de sort
Estigueu atents a la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Roses (www.facebook.com/visitroses) de l’1 al 15 d’octubre: podeu guanyar una degustació de dos menús amb suquet de peix en un dels restaurants que participen a la campanya gastronòmica del suquet de peix de Roses 2021. Trobareu tota la informació sobre els restaurants participants, els menús i les bases del sorteig de la campanya gastronòmica del suquet de peix de Roses 2021 en aquest web.
Natura, cultura i peix
Roses, situada en un entorn natural bell i divers, emmarca una vila acollidora i marinera que conserva vestigis interessants de la seva llarga història. Porta d’entrada dels parcs naturals del Cap de Creus i dels Aiguamolls de l’Empordà, Roses permet gaudir alhora del mar, de la muntanya i de la plana. A banda de les activitats culturals, esportives i de lleure que es poden fer per conèixer-ne el patrimoni històric i natural, Roses disposa d’una llarga tradició de pesca i del principal port pesquer de la Costa Brava, que ofereix cada dia peix fresc, marisc i mol·luscs, elements fonamentals de la seva famosa gastronomia. Durant tot l’any, exceptuant els períodes de veda, es realitzen visites guiades al port i a la llotja de peix.