Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Sabeu quins són els beneficis de la cúrcuma?

Segur que l'afegireu a algun dels vostres plats

15/06/2021

Heu sentit mai a parlar de la cúrcuma? Doncs bé, la cúrcuma és una espècia de color groc intens i una característica olor que prové d'una planta pròpia de l'Índia i d'Indonèsia. 

Al principi l'espècia es feia servir com a colorant per a la llana, però més tard es va incloure dins la gastronomia hindú fins a arribar a formar part dels plats amb curri. 

Els compostos de la cúrcuma fan que l'espècia tingui grans propietats medicinals i, per tant, té diversos beneficis per a la nostra salut. Us els expliquem a continuació. 

01

Alleuja el malestar estomacal

Gràcies a les seves propietats antiinflamatòries, la cúrcuma és capaç de prevenir l'acidesa i calmar la cremor d'estómac, així com els trastorns digestius en general. 

Es recomana que les persones amb falta de gana, dispèpsia, gastritis o digestió lenta en consumeixin. A més, ajuda a evitar els gasos, les flatulències i els còlics intestinals. 

02

Tracta trastorns hepàtics

La cúrcuma és un tònic biliar excel·lent i, fins i tot, alguns dels seus components hepatoprotectors ajuden a eliminar les pedres de la vesícula biliar i afavoreixen el drenatge hepàtic. Com que té propietats antiinflamatòries, es recomana prendre'n a aquelles persones amb icterícia, cirrosi hepàtica i trastorns de vesícula. 

 

03

Ajuda a tractar el càncer

Almenys 10 components de la cúrcuma tenen propietats protectores davant diferents tipus de càncer, com, per exemple, el de còlon. A més, per a aquells pacients que prenen medicaments i reben tractaments invasius com la quimioteràpia, la cúrcuma els ajuda a resistir-ne els efectes. 

 

04

És un potent antiinflamatori

La cúrcuma presenta grans propietats antiinflamatòries gràcies a la curcumina, per la qual cosa l'espècia pot arribar a ser tan efectiva com alguns medicaments antiinflamatoris, però sense els efectes secundaris d'aquests. Per aquesta raó, es recomana consumir-ne en situacions en què hi hagi alguna inflamació, com ara durant el dolor menstrual. 

 

05

Protegeix davant les malalties cardiovasculars

Gràcies a les propietats cardioprotectores que conté la cúrcuma, si es consumeix amb freqüència pot arribar a tractar i prevenir el risc de patir malalties cardiovasculars. A més, també ajuda a reduir el colesterol i els triglicèrids, sempre que se segueixi una dieta sana. 

 

06

És un antidepressiu natural

La medicina xinesa utilitza, des de fa milions d'anys, la cúrcuma per tractar la depressió, la tristesa i la infelicitat. L'extracte de cúrcuma estimula el sistema nerviós, activa el sistema immunitari i desperta l'estat d'ànim.

A més, la cúrcuma és ideal per reduir els nivells d'estrès, ja que produeix un augment de serotonina.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: