Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els secrets d'un bon pernil cuit

Una de les carns més saludables, amb una relació proteïna-greix excel·lent

Pernil cuit

Pernil cuit

És un dels productes derivats del porc més consumits i que ofereix més possibilitats: forma part d'aperitius, d'amanides i de tota mena d'entrepans. Però, sabem com ha de ser un pernil cuit de primera qualitat? 

LaSelva Imagen Charcutero SinHilo Edit

El pernil cuit, elaborat amb la cuixa de darrere del porc, només pot ser de categoria extra o primera. Hi ha variants de menys qualitat (com ara l'espatlla cuita o l'embotit) i per saber com podem triar el millor, només cal que prengueu nota d'aquests consells:

  • S'han de poder diferenciar els músculs de la peça, així com les vetes de greix i les diferents tonalitats de la carn cuita.
  • La textura ha de ser lleugerament fibrosa, però mai esponjosa ni gomosa.
  • Les llesques no han de ser gaire consistents. Si s'estiren, s'han de desfer en diferents trossos, seguint les delimitacions dels músculs.
  • La textura no ha de ser humida; si ho és, probablement s'ha afegit un excés d'aigua a la carn.
  • El sabor ha de ser el natural i suau de la carn: desconfieu si és gaire potent, ja que pot tenir aromes afegides.

I recordeu que, abans d'arribar a la cuina, només cal seguir una pauta de conservació: quan s'obri el pernil envasat al buit o se'n compri a granel, cal conservar-lo en fred immediatament, ben tapat, i consumir-lo, preferentment, en un parell de dies.

Poster La Selva 84x69

Tot això ho trobareu al pernil cuit La Selva, que elabora el pernil seguint la tradició i garantint-ne tota la qualitat. Si voleu conèixer tota la varietat de productes de La Selva, podeu visitar www.laselva.es.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: