Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Sis maneres de gaudir de la cuina francesa sense sortir de Barcelona

Un recorregut gastronòmic per la ciutat

CUINA.CAT

18/02/2019

Del plat du jour als désserts, els nous aires dels bistrots estan omplint Barcelona d'una cuina amb un marcat accent francès. La mateixa Amélie i el seu viatge es deixarien seduir per totes aquestes propostes

01 Enric Rosich Macarons

Enric Rosich Macarons

Enric Rosich

Un barceloní empeltat de París. El 'macaron' és tan simple com dues galetes d'ametlla farcides, però tan bo que no en podreu menjar un de sol. Si els voleu tastar o, simplement, ja esteu enamorats del seu sabor, visiteu la botiga d'Enric Rosich, especialitzat, com no, en la preparació de 'macarons' amb els productes de millor qualitat i amb les tècniques franceses més tradicionals. Des dels clàssics de xocolata o vainilla fins a sabors més sorprenents com de pètals de rosa, litxi i gerd o limoncello, els seus 'macarons' produeixen un esclat de sabors en un sol bocí. És l'única botiga a Barcelona que ofereix exclusivament aquest dolç, de manera que no deixeu d'anar-hi perquè són deliciosos!

  • Enric Rosich
  • Av. Diagonal, 557, Barcelona (a la planta baixa del centre comercial L'Illa Diagonal).
  • Tel. 93 494 19 82
02

Daniel Café

Daniel Café és un restaurant on pots esmorzar, dinar o, simplement, passar l'estona amb unes tapes amb la seva cuina de mercat a l'estil francès. Quan parlem de plats de França pensem en luxe i, per tant, restaurants gens barats. No obstant això, aquest establiment té una bona relació qualitat-preu que permet que qualsevol persona pugui gaudir de la 'cuisine française' sense haber de pagar molts diners. El sabor de la quiche de pernil cuit i les 'frites' de Daniel Brin us transportaran a un bistrot parisenc, i la qualitat dels 'macarons' i la crème brûlée us faran entonar la Marseillaise!

  • Daniel Café
  • Av. Diagonal, 177, Barcelona.
  • Tel. 93 557 98 98.
03 Jöel’s Oyster Bar

Jöel’s Oyster Bar

Joël's Oyster Bar

Diuen que, a Barcelona, n'hi ha poques com aquesta, de barres d'ostres. Per això, amb el millor producte de les costes d'Arcaishon, Romain Fornell i Òscar Manresa han volgut portar el millor producte (de luxe, també, els llagostins, el llamàntol i el caviar) a peu d'un dels mercats més concorreguts. Joël's Oyster Bar us proposa tastar les ostres de gran qualitat que ofereix amb una copa de vi, cava o xampany, amb la possibilitat de poder demanar-les a domicili. A més de les ostres, el seu producte estrella, també podreu optar a tastar peix cru marinat, així com una selecció de caviar de La Maison Nordique, referent mundial en aquesta categoria. Opteu per una copa del millor xampany i sentiu-vos com l'Onassis més gurmet!

04 El 58

El 58

El 58

El 58 és un d'aquests restaurants de barri que no deceben els nous clients ni cansen als comensals de tota la vida. S'especialitzen en tapes clàssiques amb productes de temporada, però la seva cuina ofereix plats d'altres països amb els quals us sentireu transportats. Comenceu amb una copeta de vi després de la feina i, tapeta a tapeta, acabareu sopant en horari francès. Un local bohemi amb encant.

  • El 58
  • Rambla del Poblenou, 58, Barcelona.
  • Tel. 93 601 39 03.
05 Jaimes

Jaimes

Jaimes

Perquè la lectura pot ser saborosa i fer-nos venir salivera. Aquesta llibreria té un gran assortiment de llibres i receptaris de cuina francesa. Recomanem Jaimes si us ve de gust portar una mica de gastronomia francesa a casa i gaudir-la en la tranquil·litat de la llar. Podeu aprendre de llibres de cuina per a principiants o, si busqueu un repte, sempre podeu intentar fer les receptes dels xefs més reconeguts de França. Si, per altra banda, us interessa conèixer la cultura francesa, aquesta és la vostra llibreria. Entreu i doneu-li un cop d'ull, un d'aquests receptaris et pot sorprendre!

  • Jaimes
  • València, 318 (entre Llúria i Bruc), Barcelona.
  • Tel. 93 215 36 13.
06 Can Luc

Can Luc

Can Luc

Si parlem de França és indispensable recordar la seva tradició formatgera. Una de les botigues de referència dins d'aquest àmbit és, sens dubte, Can Luc. L'establiment s'especialitza en formatges de Catalunya i França, però també ofereix productes d'Itàlia, Anglaterra, Suïssa, Holanda... Venen formatges artesans, de llet crua, i formatges amb denominació d'origen protegida, entre d'altres. També tenen, com no podia ser d'una altra manera, mantegues, cremes i formatges frescos, cheesecake i iogurts. La 'fromagerie des dieux' és al barri de Gràcia amb més de cent referències, sobretot, és clar, gal·les.

  • Can Luc
  • Berga, 4, Barcelona.
  • Tel. 93 007 47 83.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto