Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Un homenatge mundial a la cuina francesa

Nou restaurants catalans participen en el primer sopar Good France

Good France

Good France

El dijous 19 de març de 2015 se celebra per primer cop en molts anys la Good France, una nit en què se serviran més de 1.300 sopars en restaurants dels cinc continents per fer un homenatge a la gastronomia francesa. La idea és servir un sopar a l’estil francès que evoqui els valors de la cuina francesa: l’intercanvi, el gaudi i el respecte per al bon menjar i el planeta.

A Catalunya hi participen nou restaurants: de Barcelona, el Cafè 1907, amb el xef Xavier Sala; el Hofmann, amb la xef Mey Hofmann; el Nectari, amb el xef Jordi Esteve i el Vivanda, amb el xef Jordi Vilà; de Figueres, el Cal Music Taverna, amb el xef Marc Joli; de l'Escala, La Gruta, amb el xef Cesar Fabrice; de Caldes de Montbui, el Mirko Carturan; de Terrassa, El Cel de les Oques, amb el xef Keco Martínez-Anglés Flores; i de Llívia, l'Ambassade de Llíva, d'Albert Boronat.

Alain Ducasse, l’organitzador de la iniciativa juntament amb el Ministeri d’Assumptes Exteriors i del Desenvolupament Internacional, ha rebut i acceptat les candidatures de més de 1.300 restaurants de tot el món per participar en aquesta 1a Edició de Good France.

Els xefs dels restaurants que hi participen oferiran un menú especial que consistirà en un aperitiu tradicional francès, un entrant fred i un de calent, peix o marisc, carn o au, un formatge (o selecció) d’origen francès, unes postres de xocolata i vi. Tot, inspirat en la cuina francesa però sense perdre el toc personal i cultural de la seva terra.

El sopar està pensat perquè estigui a l’abast de tothom, realitzat a partir de productes frescos de temporada i de proximitat, amb un baix contingut en greixos, sal i proteïnes. D’altra banda, el preu del sopar depèn de cada restaurant, i des de l’organització de Good France s’anima que es doni el 5% dels beneficis obtinguts a una ONG local que treballi pel respecte de la salut i el medi ambient.

Un sopar de tradició
El sopar Good France s’inspira en la tradició que va iniciar Auguste Escoffier, que l’any 1912 va iniciar les ‘Cenas de Epicúreo’, que consistien en el mateix menú celebrat el mateix dia 19 de març en diferents ciutats del món.

Per tal de reprendre aquesta tradició que fa honor a la cuina francesa, i amb l’objectiu d’associar els restaurants de tot el món, Alain Ducasse va decidir organitzar aquesta primera edició del sopar amb la intenció que es faci durant molts anys.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: