Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Swiss Cheese Passport, una oportunitat per viatjar a Suïssa aquest estiu

El document ofereix degustacions, descomptes i beneficis en cinc formatgeries del país helvètic

Appenzeller®

Appenzeller®

El Gran Tour de Suïssa és una ruta alpina per carretera al llarg de 1.600 quilòmetres que permet conèixer quatre regions lingüístiques; creuar cinc ports alpins; visitar 12 llocs Patrimoni Mundial per la Unesco, dues reserves de la biosfera i 22 llacs, o gaudir de l'Alpage, una tradició en què el bestiar puja a l'estiu a pastar a les zones més altes de les muntanyes, on s'elaboren els formatges durant aquests mesos. D'aquesta manera, es té la possibilitat de conèixer algunes de les 700 varietats de formatge que el país produeix. A la ruta Gran Tour s'inclouen cinc formatgeries que elaboren alguns dels formatges més mítics i coneguts del país –Appenzeller, Emmentaler AOP, Li Gruyère AOP, Tête de Moine AOP i Engelberg Klosterglocke–, i que, a més, són presents en el denominat Swiss Cheese Passport.

Un passaport amb molt de sabor i premis

Aquest document, que s'aconsegueix d'una manera senzilla a les oficines turístiques, a la web i a les cinc formatgeries que formen part del circuit, ofereix degustacions, descomptes i beneficis en cinc formatgeries que representen sengles formatges de Suïssa. Cadascun d'aquests centres inclosos en el passaport obre les portes per mostrar els seus processos d'elaboració –totalment artesans, sostenibles, tradicionals i que segueixen estrictes controls de qualitat–, a més d'oferir degustacions i donar a conèixer tradicions i costums locals. Els que visitin quatre d'aquestes cinc formatgeries incloses en el circuit participaran en un concurs i podran aconseguir algun dels 50 premis a l'abast. La data límit per participar és el proper 31 de desembre de 2021 i, entre tots els participants, es realitzarà un sorteig a finals del gener de 2022, amb premis importants.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: