El Canonge, restaurant que té al darrere la fundació AMPANS, es presenta com una oferta gastronòmica consolidada a Manresa (Bages), amb un enfocament totalment renovat, amb ampliació de l'equip i una nova carta. Assolint una nova línia gastronòmica sota la guia del cap de cuina, Oriol Serra, i amb l'objectiu d'oferir una experiència innovadora als comensals, aquest restaurant està treballant en una proposta que ha fet que Manresa rebi la visita de xefs d'un gran prestigi, com Albert Manso, sotsxef del trencador local barceloní Tickets i que ara forma part de l'equip d'Albert Adrià i, les col·laboracions de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, dels emblemàtics restaurants Compartir i Disfrutar, a Cadaqués (Alt Empordà) i Barcelona, respectivament, i el xef i fundador del restaurant Ca l'Amador de Josa del Cadí (Alt Urgell), Diego Alías.
Talent solidari
Fidels al seu compromís amb les persones i el territori, en aquesta nova proposta gastronòmica el Canonge ha presentat una nova carta, que inclou les aportacions d'aquests xefs. Cadascun d'ells, de manera solidària i aportant idees i talent, ha treballat conjuntament amb l'equip del restaurant manresà per sumar el seu nom a aquest projecte, que té l'origen en la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Així, les seves creacions es troben en l'actual oferta del restaurant i ja es poden degustar.
Per acompanyar els nous plats, es pot brindar amb una original llista de còctels ideada per la maître del Canonge, Eva Lazo, que ha apostat per ingredients de collita pròpia tan sorprenents com els vins Urpina, la cervesa Ètika o els formatges Muntanyola, de la fundació AMPANS. Nous espais i detalls són també algunes de les novetats que es trobaran els clients d'aquest restaurant que dona feina a setze persones, el cinquanta per cent, amb discapacitat intel·lectual.