Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els diferents tipus de curris

Descobriu les diferents varietats d'aquest condiment!

CUINA.CAT

02/10/2019

Sabíeu que el curri no prové d'una sola planta, sinó que és una barreja d'espècies? Per elaborar-ne es mescla coriandre, cúrcuma, llet de coco i xili, entre d'altres. És per això que n'existeixen varietats: dolces, salades, de color verd, vermell... Tot seguit us n'expliquem les diferències!

01 Curri verd

Curri verd Getty Images

Curri verd

Té mil variants, però la llet de coco i la presència de nombroses espècies el fan característic. L'alfàbrega i les fulles de llimona d'Indonèsia li donen el color verd. Se sol afegir en guisats de pollastre i en opcions vegetarianes.

02 Curri 'Massaman'

Curri 'Massaman'

Curri 'Massaman'

Porta escalunya, all, galanga, llavors de coriandre i de comí, pasta de gamba, herba llimonera, bitxo sec tailandès, clau, pebre verd i sals. Amb aquest curri se sol preparar un guisat de carn amb ànec, vaca, pollastre, porc o tofu.

03 Curri vermell

Curri vermell

Curri vermell

Aquesta varietat és una de les més usades a la cuina tailandesa. A una pasta picant (d’escalunya, all, galanga, herba llimonera, arrel de coriandre, pasta de gamba, llavors de comí torrades i grans de pebre verd) s’hi afegeix llet de coco, fulles de llimona d’Indonèsia, sucre, salsa 'nam pla' i carn, gambes o tofu picats.

04 Curri groc

Curri groc

Curri groc

Pren aquest color per la barreja de cúrcuma amb llet de coco. També porta escalunya, coriandre, herba llimonera… És moderadament picant. Se sol servir amb carns i peixos acompanyats d'arròs blanc.

05 Curri 'panaeng'

Curri 'panaeng'

Curri 'panaeng'

És el més suau de tots, ja que utilitza menys xilis que la resta de curris. El nom de 'panaeng' li ve d’un dels i principals ingredients, el cacauet. El plat de carn de boví amb aquest curri és dels més tradicionals.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: