Troba la teva recepta

Els diferents tipus de curris

Descobriu les diferents varietats d'aquest condiment!

CUINA.CAT

02/10/2019

Sabíeu que el curri no prové d'una sola planta, sinó que és una barreja d'espècies? Per elaborar-ne es mescla coriandre, cúrcuma, llet de coco i xili, entre d'altres. És per això que n'existeixen varietats: dolces, salades, de color verd, vermell... Tot seguit us n'expliquem les diferències!

01 Curri verd

Curri verd Getty Images

Curri verd

Té mil variants, però la llet de coco i la presència de nombroses espècies el fan característic. L'alfàbrega i les fulles de llimona d'Indonèsia li donen el color verd. Se sol afegir en guisats de pollastre i en opcions vegetarianes.

02 Curri 'Massaman'

Curri 'Massaman'

Curri 'Massaman'

Porta escalunya, all, galanga, llavors de coriandre i de comí, pasta de gamba, herba llimonera, bitxo sec tailandès, clau, pebre verd i sals. Amb aquest curri se sol preparar un guisat de carn amb ànec, vaca, pollastre, porc o tofu.

03 Curri vermell

Curri vermell

Curri vermell

Aquesta varietat és una de les més usades a la cuina tailandesa. A una pasta picant (d’escalunya, all, galanga, herba llimonera, arrel de coriandre, pasta de gamba, llavors de comí torrades i grans de pebre verd) s’hi afegeix llet de coco, fulles de llimona d’Indonèsia, sucre, salsa 'nam pla' i carn, gambes o tofu picats.

04 Curri groc

Curri groc

Curri groc

Pren aquest color per la barreja de cúrcuma amb llet de coco. També porta escalunya, coriandre, herba llimonera… És moderadament picant. Se sol servir amb carns i peixos acompanyats d'arròs blanc.

05 Curri 'panaeng'

Curri 'panaeng'

Curri 'panaeng'

És el més suau de tots, ja que utilitza menys xilis que la resta de curris. El nom de 'panaeng' li ve d’un dels i principals ingredients, el cacauet. El plat de carn de boví amb aquest curri és dels més tradicionals.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19-20 oct

Fira del Bolet i el Boletaire 2019

Els boletaires solsonins tornen a collir dels boscos de la seva comarca els productes estrella de la zona per omplir,...

20 oct

1es Jornades Gastronómiques Km 0 a l'Alta Ribagorça

Interessats a tastar els productes locals de l'Alta Ribagorça? Els caps de setmana de l'11 d'octubre al 3...

11-20 oct

Jornades del Peix de Llotja i l'Arrossejat

Les Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja i de l’Arrossejat de l’Ametlla de Mar són...

20 oct

Verema a Albet i Noya

Amb motiu de la verema d'enguany, Albet i Noya obre les seves portes per tal d'oferir a petits i grans una nova...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto