Troba la teva recepta

Els diferents tipus de curris

Descobriu les diferents varietats d'aquest condiment!

CUINA.CAT

30/10/2018

Sabíeu que el curri no prové d'una sola planta, sinó que és una barreja d'espècies? Per elaborar-ne es mescla coriandre, cúrcuma, llet de coco i xili, entre d'altres. És per això que n'existeixen varietats: dolces, salades, de color verd, vermell... Tot seguit us n'expliquem les diferències!

01 Curri verd

Curri verd Getty Images

Curri verd

Té mil variants, però la llet de coco i la presència de nombroses espècies el fan característic. L'alfàbrega i les fulles de llimona d'Indonèsia li donen el color verd. Se sol afegir en guisats de pollastre i en opcions vegetarianes.

02 Curri 'Massaman'

Curri 'Massaman'

Curri 'Massaman'

Porta escalunya, all, galanga, llavors de coriandre i de comí, pasta de gamba, herba llimonera, bitxo sec tailandès, clau, pebre verd i sals. Amb aquest curri se sol preparar un guisat de carn amb ànec, vaca, pollastre, porc o tofu.

03 Curri vermell

Curri vermell

Curri vermell

Aquesta varietat és una de les més usades a la cuina tailandesa. A una pasta picant (d’escalunya, all, galanga, herba llimonera, arrel de coriandre, pasta de gamba, llavors de comí torrades i grans de pebre verd) s’hi afegeix llet de coco, fulles de llimona d’Indonèsia, sucre, salsa 'nam pla' i carn, gambes o tofu picats.

04 Curri groc

Curri groc

Curri groc

Pren aquest color per la barreja de cúrcuma amb llet de coco. També porta escalunya, coriandre, herba llimonera… És moderadament picant. Se sol servir amb carns i peixos acompanyats d'arròs blanc.

05 Curri 'panaeng'

Curri 'panaeng'

Curri 'panaeng'

És el més suau de tots, ja que utilitza menys xilis que la resta de curris. El nom de 'panaeng' li ve d’un dels i principals ingredients, el cacauet. El plat de carn de boví amb aquest curri és dels més tradicionals.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto