Troba la teva recepta

Els diferents tipus de curris

Descobriu les diferents varietats d'aquest condiment!

CUINA.CAT

30/10/2018

Sabíeu que el curri no prové d'una sola planta, sinó que és una barreja d'espècies? Per elaborar-ne es mescla coriandre, cúrcuma, llet de coco i xili, entre d'altres. És per això que n'existeixen varietats: dolces, salades, de color verd, vermell... Tot seguit us n'expliquem les diferències!

01 Curri verd

Curri verd Getty Images

Curri verd

Té mil variants, però la llet de coco i la presència de nombroses espècies el fan característic. L'alfàbrega i les fulles de llimona d'Indonèsia li donen el color verd. Se sol afegir en guisats de pollastre i en opcions vegetarianes.

02 Curri 'Massaman'

Curri 'Massaman'

Curri 'Massaman'

Porta escalunya, all, galanga, llavors de coriandre i de comí, pasta de gamba, herba llimonera, bitxo sec tailandès, clau, pebre verd i sals. Amb aquest curri se sol preparar un guisat de carn amb ànec, vaca, pollastre, porc o tofu.

03 Curri vermell

Curri vermell

Curri vermell

Aquesta varietat és una de les més usades a la cuina tailandesa. A una pasta picant (d’escalunya, all, galanga, herba llimonera, arrel de coriandre, pasta de gamba, llavors de comí torrades i grans de pebre verd) s’hi afegeix llet de coco, fulles de llimona d’Indonèsia, sucre, salsa 'nam pla' i carn, gambes o tofu picats.

04 Curri groc

Curri groc

Curri groc

Pren aquest color per la barreja de cúrcuma amb llet de coco. També porta escalunya, coriandre, herba llimonera… És moderadament picant. Se sol servir amb carns i peixos acompanyats d'arròs blanc.

05 Curri 'panaeng'

Curri 'panaeng'

Curri 'panaeng'

És el més suau de tots, ja que utilitza menys xilis que la resta de curris. El nom de 'panaeng' li ve d’un dels i principals ingredients, el cacauet. El plat de carn de boví amb aquest curri és dels més tradicionals.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

18-21 gen

Fira de l’Oli i les Garrigues 2019

Les Borges Blanques és la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa 55 anys, s’hi celebra la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto