Amb l'arribada del bon temps i les altes temperatures, tenim la solució per combatre la calor: un bon gelat. Si ets a Barcelona, i no saps on trobar-ne, t'oferim una llista amb una selecció de gelateries per tastar els millors gelats de la ciutat: des de gelats d'autor fins a la tradició italiana. Descobreix-los!
DeLaCrem
Amb l'italià Massimo Pignata al capdavant, a la cantonada dels carrers d'Enric Granados amb el Consell de Cent trobareu DeLaCrem. Aquesta gelateria ofereix gelats clàssics elaborats de manera artesanal i amb ingredients 100% naturals, de sabors tan habituals com la maduixa o el pistatxo, si bé també hi podeu trobar altres gelats més innovadors, com la crema de safrà o el sorbet d'albercoc rostit amb romaní.
Gelaaati Di Marco
El barri Gòtic té una de les millors gelateries italianes de la ciutat. Hi podeu trobar una gran varietat de sabors i de productes, incloent-hi els 'cannoli' sicilians, que estan elaborats amb ingredients naturals, sense colorants ni conservants. El paradís per als amants dels gelats saludables!
Kurimu
A l'Eixample podeu trobar Takashi Ochiai, un dels grans pastissers de Barcelona, que ha creat una gelateria italiana tradicional amb tocs japonesos. No us podreu resistir a un viatge amb gust de dolç per Àsia amb productes de qualitat i ingredients de proximitat.
Paral·lelo
Al barri de Gràcia, tres amics de San Remo van crear aquesta gelateria que destaca pels sorbets, compostos en un 70% de fruita, i pels gelats salats, la seva especialitat. Per a la creació dels seus gelats, utilitzen ingredients obtinguts dels millors productors i, a més, hi posen molta imaginació.
Rocambolesc
És clar que no ens podem deixar els gelats més innovadors de Barcelona, que trobareu en plena Rambla, al Rocambolesc, de Jordi Roca i Alejandra Rivas. El seu gelat es fabrica a l'instant, a partir d'una base artesana i amb formes divertides, com el dit de Colom. El resultat és un sorbet cremós i un gelat ple de matisos i menys fred, sense el xoc gèlid.
Tomo 2
Gelats naturals sense ingredients artificials, que són preparats al moment davant dels clients amb la seva geladora. Els podeu trobar a Gràcia, a Sarrià-Sant Gervasi i al Born, per provar els seus gelats estrella: el de crema catalana acabat amb una capa de caramel cremat, i el de mel i mató.
Bodevici
La primera gelateria que elabora tots els seus gelats amb llet de vaca ecològica, i amb fruita no tractada. Al començament del 2021 van aconseguir el repte de convertir-se en la primera gelateria residu zero d'Europa.
Bodevici: Torrijos, 21. Barcelona.
Biscuiter
La idea original d'aquesta gelateria era vendre gelat de tall, l'entrepà glaçat, però finalment ha optat per disposar d'uns vint sabors de gelat artesà de qualitat alta, fabricats per un mestre de Gavà. Els que tenen més èxit són el d'almívar de llet, el de xocolata belga i el de barrufet.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: