CUINA.CAT
24/04/2023Amb l’arribada de la primavera i els primers brots de les vinyes, un grup de 18 cellers elaboradors de cava ubicats a l’Alt Penedès, l’Alt Camp, Alella i la Conca de Barberà participen en la sisena edició de La Primavera del Cava. Sota la coordinació d'AECAVA, l’Associació d’Elaboradors de Cava, els caps de setmana del 6 al 28 de maig els cellers celebraran l’arribada de la primavera amb un ampli ventall d’activitats creades especialment per a l’ocasió.
Cada casa ofereix propostes que inclouen excursions, concerts, tallers de ioga entre vinyes, maridatges de caves amb formatges, marxa nòrdica per camins, tast a cegues en una sala de tast professional, una cursa de 10 quilòmetres entre vinyes, dinars de pagès, ‘brunchs’ a la natura i moltes altres propostes singulars.
Pensades per a tots els públics, a l’aire lliure, amb aforaments reduïts i reserva prèvia, les activitats de La Primavera del Cava dels cellers que hi participen són les següents:
Excursió entre vinyes
ESMORZAR DE PAGÈS I PUJADA A PEU AL CASTELLOT
Esmorzar de pagès a les Caves Bolet amb els vins i caves de collita pròpia. Posterior caminada guiada al voltant de les vinyes de les Finques Bolet (situades totes elles al terme municipal de Castellví de la Marca) cap al Castellot, des d’on es poden contemplar unes espectaculars vistes del Penedès. El Castellot són les ruïnes d’un antic castell situat a 465 metres per sobre del nivell del mar. El recorregut té una dificultat mitjana i un total de 12 quilòmetres.
Meditació a la natura
TALLER DE MEDITACIÓ, CERIMÒNIA DEL TE I ‘BRUNCH’ AMB CAVA
Atura’t i respira, posa el teu jo en pausa, desconnecta de tot i connecta amb tu mateix. Un taller d’inici a la meditació amb vistes a les vinyes i amb la cerimònia del te. Després de la relaxació, es podrà assaborir un ‘brunch’ amb fruita, formatges, embotits, truita i dolços, acompanyat de cava. Tot, en un entorn natural immillorable amb vistes a les vinyes.
Vinya verda
BARBACOA, CAVA I LA PODA EN VERD
Gaudiu de la tradició d’un petit celler, del camí del riu, de la història de la seva gent, de la passejada entre vinyes ja verdes… A Joan Segura Pujadas podreu aprendre la importància de la poda en verd i a gaudir de caves maridats amb lleugers aperitius i d’una barbacoa completa a la Barraca d’En Fages!
Data: diumenge 7 de maig, de 10:00 a 16:30 h
Preu: 42 €/persona
Brindis
TAST MUSICAL I GASTRONOMIA DE LA TERRASSA PIN’S
A la presentació del nostre nou producte en primícia, podreu gaudir dels caves màgnum, el Singular i el CS, acompanyats de platets gastronòmics. Per amenitzar la vetllada, hi haurà un magnífic concert de boleros a la terrassa PIN’S. Es maridaran tres platets gastronòmics amb tres cançons per passar un matí inoblidable a l’emblemàtic celler Agustí Torelló Mata.
Data: diumenge 7 de maig, de 12:00 a 14:00 h
Preus: 15 €, els membres del CLUB ATM; 20 €, els no membres del CLUB ATM
Pare i filla a la vinya
DESCOBREIX LA PRIMAVERA ECO ENTRE VINYES
Gaudeix d’una visita amb cava i gastronomia inesborrable enmig de la natura. Els viticultors de Canals & Munné explicaran tots els secrets de la viticultura ecològica, així com la importància de la flora i la fauna de l’entorn. Tot seguit es farà un gran esmorzar de pagès entre vinyes: botifarra, seques, pa amb tomàquet, cava i most per als més petits. També es visitarà l’ecoparc d’animals i el nou ecoparc infantil, i es practicarà amb la pintura de pedres per endur-se un gran record. Per acabar, es podrà experimentar el turisme regeneratiu i es culminarà amb dues degustacions acompanyades de pica-pica de productes de quilòmetre zero. Una festa per a tots els sentits!
Data: dissabte 13 de maig, de 10:00 a 13:15 h
Preus: 35 €, els adults; 15 €, els nens i nenes de 4 a 12 anys, i gratuït, els infants de 0 a 3 anys
Tast de vins
LA PRIMAVERA A LA VINYA I AL PLAT
Alta Alella proposa una visita per celebrar la primavera i l’arribada del bon temps. L’activitat consisteix en una visita per les vinyes, on es parlarà de la brotació, del creixement de la planta i de tot el que passa en aquest cicle de la vinya. Es buscaran tot tipus de flors i plantes per poder-les incorporar després al taller de cuina i es visitarà el celler per entendre d’on surten el vi i el cava. Posteriorment es farà un taller de cuina interactiu de petites elaboracions de temporada, amb l’obrador Melmelària de Tiana, i s’integraran les flors, les plantes i els fruits que s’hauran recollit, tot maridat amb quatre caves i vins a càrrec dels nostres sommeliers. Un dia en família per gaudir de la vinya i de la cuina!
Data: dissabte 13 de maig, de 17:00 a 20:30 h
Preus: 40 €, els adults; 25 €, els nens i els adolescents de 4 a 17 anys, i gratuït, els més petits de 3 anys
Música a la vinya
PASSEJADA PER LA VINYA I ESMORZAR MARIDATGE AMB JAZZ I BOSSA NOVA
La primavera és una de les estacions de l’any més especials i boniques a la vinya. L’acitvitat començarà fent una relaxant passejada per descobrir les vinyes en flor. Envoltats d’aquest paisatge es farà un esmorzar de dolç i salat maridat amb vins i caves del celler. Més tard es visitarà el celler i la cava radial subterrània única al territori per la seva particular forma estrellada. S’acabarà amb una copa de cava als jardins gaudint en directe de l’extraodinària veu de l’artista cantautora de jazz i bossa nova Eva Pérez Benages, acompanyada del trompetista Lluís Figuerola i del pianista Fran Suárez. Tots tres formen el trio musical 4EvaJazz.
Data: diumenge 14 de maig, de 10:30 a 14:00 h
Preus: 43 €/persona; 38 €, els més petits de 18 anys
Tòfona i vi
TALLER DE TAST: TÒFONA D’ESTIU I CAVA
En aquest taller els assistents tindran l’oportunitat de tastar aquesta sorprenent combinació i aprendre com els dos productes es complementen entre si. Es descobriran les diferents varietats de cava i les seves característiques, com també la versatilitat d’aquestes tòfones en la cuina. No perdeu l’oportunitat d’endinsar-vos en el món de la gastronomia, i d’experimentar amb els sabors i les aromes dels millors productes de la Conca de Barberà i les muntanyes de Prades. Els assistents tindran l’oportunitat de preparar diferents plats amb tòfones d’estiu, i d’aprendre les tècniques necessàries per aconseguir un resultat excepcional.
Data: diumenge 14 de maig, de 10:30 a 12:30 h
Preu: 36 €/persona
Passejada a la natura
MATÍ DE NATURA AMB ESMORZAR ENTRE ELS CEPS
Masia Torreblanca és un petit celler del Penedès, ubicat en una masia del segle XV, que elabora vins i caves de qualitat. La finca està concebuda com un ‘chateau’ francès, amb les vinyes al voltant de la masia. Amb la primavera, a ple esclat de la natura, passejarem entre vinyes, veurem la floració de la vinya i gaudirem en primera persona de la vinya en flor. També tocarem la biodinàmica de la vinya. Un cop hàgim fet gana, gaudirem d’un esmorzar de pagès maridat amb brasa i productes de proximitat; tot, maridat amb els nostres caves.
Data: dissabte 20 de maig, de 10:30 a 13:00 h
Preus: 35 €, els adults; 15 €, els nens i nenes de 4 a 12 anys, i gratuït, els infants de 0 a 3 anys
Parella entre vinyes
MÚSICA ‘SOUL’ I CAVA ENTRE VINYES
Arriba la primavera i volem gaudir del bon temps, de la bona gastronomia, dels caves de Castell d’Or i de la música de Pepper and Soul. Es tracta d’un duo acústic que fa una proposta musical de fusió pop, ‘soul’ i fusió. Pepper and Soul presenta un repertori sofisticat i d’alta qualitat que repassa les grans estrelles musicals d’abans i d’ara: Michael Jackson, Whitney Houston, Amy Winehouse, Seal o Prince. Amb la seva música de fons, gaudirem d’un tast de caves de Castell d’Or acompanyat d’un aperitiu amb productes de proximitat.
Data: dissabte 20 de maig, d’11:00 a 13:00 h
Preu: 10 €/persona
Tast de vins
TAST A CEGUES A LA SALA DE TAST PROFESSIONAL
Viu un tast a cegues a la Sala de Tast Professional de Juvé & Camps envoltats de vinyes. Amb unes increïbles vistes a la muntanya de Montserrat, aquesta Sala de Tast Professional està envoltada d’una vinya plantada amb les diferents varietats de raïm de les diverses finques de la propietat. El guanyador s’emportarà un lot amb els productes Juvé & Camps. Camps! Una experiència única i irrepetible. Places molt limitades.
Data: dissabte 20 de maig, d’11:00 a 13:00 h
Preu: 50 €/persona
Formatge i vi
MARIDATGE DE FORMATGES XERIGOTS I DINAR DE PAELLA
Tast de formatges fets amb la llet de primavera, cosa que els aporta uns matisos i uns sabors molt especials. El tast estarà dirigit per Jordi Bertran, de Xerigots, empresa puntera a afinar formatges d’arreu del món i treure’ls al mercat en el moment òptim de maduració. Robert Jovani presentarà els caves i els vins triats expressament per maridar amb cada un dels formatges. Un cop acabat el tast, es farà un dinar de primavera amb amanides, paella, postres, i tot, maridat amb els vins i els caves de Jovani Vins. Tant el tast com el dinar es faran a la terrassa sobre el mar de vinyes, des d’on es podrà gaudir de tota l’essència de la primavera.
Data: dissabte 20 de maig, de 12:00 a 16:00 h
Preu: 38 €/persona
Cursa a la natura
CAVACURSA 2023, CAMINADA I CURSA EN UN ENTORN PRIVILEGIAT
Per setena vegada, les caves Giró Ribot organitzen la Cavacursa, una cursa de 10 km que té lloc en un entorn privilegiat envoltat de vinyes, dins el terme municipal de Santa Fe del Penedès. Hi podeu participar en dues modalitats: caminada, de 8 km, amb sortida a les 17:30 hores; i cursa, amb sortida a les 18:00 hores. En acabar tots els participants rebran un obsequi, una copa de cava de regal i un entrepà de botifarra a la brasa. Seguidament, es farà un sorteig de premis entre tots els participants de la caminada i de la cursa, com ara ampolles de cava, nits d’hotel, sopars… i moltes sorpreses més! No hi haurà inscripcions presencials (només en línia).
Data: dissabte 20 de maig, de 16:00 a 21:30 h
Preus: 16 €, per als corredors i caminants; 6 €, per als acompanyants que no volen córrer o caminar però que volen gaudir de la botifarrada i del cava.
Ioga
IOGA I TAST MARIDATGE AMB APERITIU A CAL MIQUELÓ
El dia començarà amb una relaxant sessió de ioga a l’aire lliure, d’11 a 12 h, en què podreu connectar amb el vostre cos i ment mentre respireu l’aire fresc de les nostres vinyes, per a tot tipus de públic! Experts, principiants, adults, infants… Tots plegats serem uns autèntics ‘ioguis’. Després del ioga, us portarem en una excursió per les caves, on descobrireu el procés d’elaboració del cava i la criança. Veureu la vinya, la zona de vinificació i la cava, mentre apreneu sobre la història de Vilarnau i com s’elaboren els nostres productes. Finalment, gaudireu d’un tast de quatre caves acompanyats d’una selecció d’embotits, formatges i aperitius de Cal Miqueló. Maridarem cada cava amb el seu menjar corresponent perquè pugueu experimentar l’harmonia dels sabors i les aromes. És una oportunitat única per gaudir de la primavera mentre combinem salut, benestar, cava i gastronomia! No us perdeu aquesta experiència!
Data: diumenge 21 de maig, d’11:00 a 15:00 h
Preu: 30 €/persona
Caminada entre vinyes
MARXA NÒRDICA A LES VINYES I ESMORZAR DE PAGÈS
Veniu a caminar entre vinyes i gaudiu d’un esmorzar de pagès i dels productes de Covides! Ens acompanyarà el senyor Antonio Brieba, ‘master coach’ en marxa nòrdica i ‘pilatwalk’, que ens farà gaudir d’allò més! L’activitat inclou: marxa nòrdica combinada amb ‘pilatwalk’ entre les vinyes d’un dels membres de la cooperativa, acompanyat d’un instructor especialitzat; el lloguer dels pals que utilitzarem per a la marxa; esmorzar de pagès maridat amb vins i caves ecològics de Covides, i visita al celler (els visitants condueixen des de les vinyes fins al celler en els seus propis vehicles).
Data: dissabte 27 de maig, de 9:30 a 13:30 h
Preus: 40 €, els adults; 20 €, els nens i nenes de 4 a 12 anys, i gratuït, els infants de 0 a 3 anys
Família amb nens a la vinya
ELS NENS A LA VINYA: LA FEINA DE L’ESPORGA I ESTAMPAT DE PÀMPOLS
Veniu a gaudir de la nostra vinya fent una feina del camp en què poden participar els nens: l’esporga! Traurem les fulles per deixar els raïms a la vista amb les mans. Després de l’activitat farem un taller artístic d’estampat i dibuix de pàmpols per a la canalla, mentre els adults poden gaudir d’un pica-pica a la fresca amb Caves Reserva i Gran Reserva de Carol Vallès! Servirem most ecològic sense alcohol com a alternativa al cava. Per a la canalla i les persones que no beuen servirem most ecològic de raïm del Penedès.
Edat recomanada per fer l’activitat infantil: de 4 a 12 anys
Data: dissabte 27 de maig, de 10:00 a 13:00 h
Preus: 30 €/persona; 15 €/persona, els més petits de 15 anys
Tapa i vi
3 PARCEL·LES, 3 CAVES/VINS I 3 TAPES AMB APERITIU FINAL
Sortirem de la nostra finca de Monistrol d’Anoia. Tot passejant entre vinyes podreu veure la brotació i us explicarem temes sobre la vinya i el seu cicle natural. A mesura que anem arribant a les diferents parcel·les tastarem els vins i caves que s’han fet amb les varietats que hi ha plantades, amb una tapa, elaborada amb productes de proximitat, de maridatge. Acabarem amb un bon aperitiu al voltant de l’església de Santa Creu de Creixà amb un ambient festiu i cava per celebrar la primavera!
Data: dissabte 27 de maig, de 11:30 a 13:30 h
Preu: 28 €/persona
Finca i vinya
DEGUSTACIÓ DELS CAVES D’OLIVER VITICULTORS
Aquest 2023 el celler Oliver Viticultors fa 10 anys. Per anar-ho celebrant, el diumenge 28 de maig us proposem fer una visita i presentar-vos un nou espai. Inaugurem la nova terrassa envoltada de vinyes. I per fer-ho de la millor manera us proposem quatre maridatges creatius amb les fabuloses noies de Caram Caram per remarcar la versatilitat dels nostres caves i brindar pel producte de qualitat i el respecte pels petits productors. Us hi esperem!
Data: diumenge 28 de maig, d’11:30 a 14:00 h
Preu: 30 €/persona
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: