Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Vins que voldreu tastar per Nadal

Arribem amb una proposta d'excel·lents vins per tastar durant les festes

Vins i vinyes

Vins i vinyes

Mestres sommeliers de cada casa, tots sabeu que un bon àpat, ja sigui un dinar o un sopar, mai no està del tot complet sense un bon vi. És per això que arribem amb propostes de vins que heu de tastar sí o sí aquest Nadal. Negres, blancs, rosats, escumosos, afruitats, dolços o àcids, de vins n'hi ha de tots els sabors, gustos o tipus segons el vostre estil més personal. En fem un repàs.

  • Vinya La Scala és un vi DO Penedès, Gran Reserva del 2013. Un vi monovarietal de cabernet sauvignon que només s'elabora en anys de collites excepcionals. Del celler Jean Leon, és un vi intens que recorda la fruita vermella, les cireres. Corpulent i amb un sabor llarg que perdura a la boca. El teniu per 43,50 euros l'ampolla.
  • Lo Carnisser ​és un blanc garnatxa DO Montsant. Un vi d'aromes fresques, dolç i untuós en boca. Del celler Agrícola d'Ulldemolins, el trobareu per un preu que ronda els 15 euros.
  • De les Terres de l'Ebre, més concretament amb DO Terra Alta, trobareu La Qvarta​, un vi negre del 2008 que és 100% garnatxa peluda. Destaca per la seva frescor i una textura vellutada molt agradable al paladar. Arriba del celler Sant Josep Vins i el trobareu a un preu molt assequible, per sota dels 10 euros.

Copes de vi

  • Els amants dels vins escumosos us podeu decantar pel Serral del Vell, un vi brut nature del 2014, escumós de les varietats xarel·lo i macabeu. Sedós, cremós i de final persistent. Del celler Recadero, el teniu per 33 euros.
  • Bellmunt és un vi negre del 2017 amb DOQ (denominació d'origen qualificada) Priorat. L'única denominació catalana amb el distintiu de màxima qualitat. I tot plegat a un preu molt raonable de 16,50 euros. És suau en boca, així que és ideal per a tots els que cerqueu quelcom més lleuger. Té una bona potència aromàtica amb tocs d'espècies. Del celler Viticultors Mas d'en Gil.
  • I perquè no podíem acabar sense presentar cap blanc, us proposem el Blanc de Gresa, un vi DO Empordà de Vinyes d'Olivardots. Per 16 euros teniu un garnatxa blanca untuós i sedós. És un vi més complex i lliga de forma magistral amb uns canelons de Sant Esteve per exemple. Un gran vi.

Propostes perquè tingueu un magnífic Nadal 2020.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: