Els propers dies 4 i 5 de març, el producte estrella de la Garriga tornarà a ser protagonista de la Fira de la Botifarra. Amb l’objectiu de promoure el comerç local i promocionar el municipi, durant tot el cap de setmana, productors i restauradors oferiran activitats lúdiques i culturals per poder conèixer i degustar la millor botifarra garriguenca.
La Fira comptarà amb la col·laboració de diverses entitats del sector de l’alimentació arrelades al territori, com Gremicarn, Girona Excel·lent, Agromosaic, o l’Associació Agrària la Garriga, que oferiran diverses propostes relacionades amb els productes de proximitat. El Centre de Visitants de la Garriga també programarà rutes relacionades amb l’alimentació i la gastronomia i amb el Modernisme.
Activitats per a tots els públics
Abans de la posada en marxa de la Fira com a tal, però, el divendres dia 3 al vespre es farà una xerrada inaugural amb el títol ‘Temps de matances: cròniques amb veu de dona’, que repassarà el paper de les dones en l’alimentació en els entorns rurals.
Durant el cap de setmana es mantindran els espais habituals de la fira: la Buti Aula, on es faran tastos diversos (cerveses, vins, embotits, formatges…); el Buti Kids, l’espai per a activitats infantils, i el Buti Tast, l’espai gastronòmic a la plaça de l’Església, on les persones visitants podran degustar platets i entrepans amb la botifarra de les cansaladeries de la Garriga com a producte principal, que també oferiran tastos i organitzaran activitats, com un taller d’elaboració de botifarres o la ja tradicional cuita de la botifarra termal.
Per a més informació, podeu consultar la web de la fira.