Terrassa estrena La Trobada, el restaurant del temps
L'establiment admet pagament amb diners o fent-hi hores com a voluntari
restaurant La Trobada-Terrassa
Avui no és fàcil trobar un restaurant amb un menú bo, saludable i amb productes de proximitat per 6,50 euros. A Terrassa és una realitat des de la setmana passada gràcies a la posada en marxa de La Trobada. Es tracta d’un establiment on només es cuina i se serveixen dinars, uns 70 cada dia, però amb una peculiaritat: la meitat dels comensals paguen el compte i l’altra meitat, en lloc d’euros, cedeixen el seu temps.
A les taules de La Trobada s’asseuen clients obligats a menjar a fora o amb ganes de tastar nous establiments, amb d’altres que hi troben la possibilitat d’alimentar-se. Els primers paguen, els segons són persones amb dificultats econòmiques i al llindar de la pobresa que, d’aquesta manera, reben un plat calent. Es tracta d’una iniciativa que han posat en marxa les 29 organitzacions del tercer sector social unides a l’Associació Local d’Entitats per la Inclusió (ALEI) de Terrassa, amb la col·laboració de l’Ajuntament. El finançament prové de la Fundació La Marató de TV3 a través de la ‘Marató per la pobresa’, i els Minyons de Terrassa han cedit l’espai per al restaurant.
“Els clients socials responen al suport rebut tot reinvertint les seves aptituds i energies en iniciatives que redunden en el bé col·lectiu, i entren en contacte amb el voluntariat com a eina de transformació social”, indica l’organització de l’establiment. “La proposta defuig expressament el tradicional esquema assistencialista de l’ajudant i l’ajudat, i és oberta a tothom: ningú no pregunta a un client si paga o no, i els que sí que poden fer-ho hi dinen amb el valor afegit de formar part d’una iniciativa pionera, a la qual donen suport”.
A més del vessant social, La Trobada presenta una cuina saludable, elaborada amb productes de proximitat i de temporada i amb el receptari tradicional com a punt de partida.
* La Trobada. Teatre, 4, 1r pis. Terrassa.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia