La Pastisseria Turull guanya la competició estatal al millor dolç de mantega, i Sant Celoni s’emporta l’Anís del Mono
L'equip de la pastisseria Turull, mereixedor del premi al millor croissant
El guanyador del premi Anís del Mono
Al concurs, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, hi han participat al voltant d’una trentena de professionals d’arreu d’Espanya. El premi ha estat per a Joan Sáez, de la Pastisseria Turull de Terrassa.
L’acte té com a principal objectiu incentivar i premiar els coneixements relacionats amb la brioixeria, i per aquest motiu s’escull un dels productes més emblemàtics d’aquesta: el croissant.
Entre el jurat podíem trobar la guanyadora de l’any passat, Mey Hofmann, el reconegut pastisser Albert Adrià, el pastisser Elies Miró, entre altres. Els criteris per valorar el millor croissant han estat el color, la pasta de full, l’acabat i, sobretot, el sabor… requisits que el pastisser Joan Sáez sembla haver assolit amb molt bona nota.
La millor especialitat de xocolata i anís, per Sant Celoni
El mateix Gremi de Pastisseria també va realitzar la segona fase del concurs a la millor especialitat de pastisseria elaborada amb xocolata i anís. La pastisseria Rodellas, de Sant Celoni, ha estat la premiada per una recepta de ‘dips’ de cafè amb una crema que combinava ambdós ingredients.
L’únic requisit era que l’anís i la xocolata fossin protagonistes del plat i es valorava l’originalitat, el sabor i la tècnica durant l’elaboració. El guardonat, Jordi Rodellas, s’emporta un premi que busca sobretot reanimar el vincle entre l’Anís del Mono i la pastisseria més tradicional.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia