Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tomàquet rosa del Cardener recuperat

El tomàquet rosa es caracteritza pel color inèdit de la seva pell i perquè té entre quatre i sis alvèols

tomàquet rosa del cardener

tomàquet rosa del cardener

Quan es degusta en destaca la dolçor i un toc d’acidesa, ideal per farcir pa o acompanyar-lo d’oli. Gràcies a una proposta de la població de Súria, s’ha pogut recuperar aquesta varietat per a la comercialització i la introducció als restaurants.

La recuperació d’aquesta varietat ha estat possible gràcies a la iniciativa engegada fa sis anys per la Unió de Botiguers de Súria amb la col·laboració de l’Ajuntament de Súria i de la Comunitat de Regants. El tomàquet rosa del Cardener havia estat una varietat única de l’autoconsum. La seva collita es fa del juliol al setembre.

El tomàquet forma part del Rebost del Bages, que ha estat promogut pel Consell Comarcal i té com a objectiu difondre la producció agroalimentària del territori. Altres productes que en formen part són el pa de Súria, el donegal o les rajoles de xocolata.

L’estudi, que s’ha realitzat a partir d’informació bibliogràfica i del treball de camp, l’ha fet l’enginyer tècnic agrícola Enric Sala. Així, se n’ha confirmat el caràcter autòcton i local que el diferencia de les altres varietats de tomàquets.

El xef David Codina, del restaurant Copi de Súria, ja ha incorporat aquest producte a les seves receptes. Els plats elaborats han estat un gelat i dues confitures amb pernil i formatge blau.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: