La segona edició d’una fira que vol acostar els vins, la cultura i el patrimoni de la comarca vinícola als barcelonins
Primera edició d'El Penedès a Barcelona
El Penedès, un territori privilegiat per al cultiu de la vinya, amb un notable ventall de varietats i tipus de vins i cellers, es trasllada a Barcelona. Durant els dies 6, 7, 8 i 9 de juny, el passeig Joan de Borbó de Barcelona acull la segona edició d’El Penedès a Barcelona, una fira que vol acostar els vins, la cultura i el patrimoni de la comarca vinícola als habitants i restauradors de Barcelona.
Segons l’Acadèmia Tastavins, les dades de consum són desfavorables: als restaurants de Barcelona el consum de vi català és d’un 30%, davant d’un 70% de vi de fora. La idea de la fira és canviar aquesta realitat. Volen que el consumidor conegui els vins autòctons i que el restaurador n’ofereixi una àmplia gamma al seu establiment, deixant al consumidor l’opció d’escollir quin vi vol consumir.
Un gran aparador
Així, El Penedès a Barcelona serà un gran aparador dels productes penedesencs, i permetrà als assistents tastar-los de la mà dels seus productors. Les degustacions es faran mitjançant tiquets a un preu de 10 €, que donaran dret a tres degustacions i a una copa Riedel de regal.
A banda del vi, l’esdeveniment també comptarà amb un escenari on actuaran escoles de música i corals, i on es faran altres recitals culturals. També hi haurà una exposició amb un centenar de fotografies dels llocs més bonics del Penedès, i a l’espai ‘Un Penedès de museu’ es podran admirar 13 museus de l’àmbit Penedès. Finalment, el diumenge 8 de juny es fa una actuació castellera amb diverses colles de la comarca.
Inauguració de l’Espai Penedès
L’inici de la segona edició de la fira coincidirà amb la inauguració del nou Espai Penedès, una sala de promoció i difusió del vi situada a l’Eixample barceloní. L’acte anirà a càrrec de Jordi Bort, director general de l’INCAVI; de Sònia Recasens, segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, i de representants de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia