Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Torna GastroPirineus a la Vall de Núria

La 7 edició de les jornades de cuina dels Pirineus se celebra el 2 i el 3 de maig i també es pot seguir en directe per YouTube

Un moment del GastroPirineus 2021

Un moment del GastroPirineus 2021

Després de dos anys sense espectadors i celebrant-se només en format virtual, les Jornades Professionals de Gastronomia dels Pirineus, GastroPirineus, tornen al seu format presencial aquest 2 i 3 de maig. En la seva setena edició, el certamen se celebra a l’Hotel Vall de Núria on es donen cita productors, enòlegs, sommeliers, ramaders, gastrònoms i xefs d’arreu dels Pirineus catalans i andorrans. Un cartell de luxe amb més d’una vintena de professionals que representen l’amor i estima pel producte, per la cuina i pel territori.

Així, cuinaran en directe xefs com Joel Castanyé, del restaurant La Boscana (Bellvís), que presentarà la seva cuina d’avantguarda amb arrels tradicionals amb formatges Cadí; la cuinera revelació 2021, Eli Farrero, del restaurant El Ventador (Barruera); Núria Bonet, de Ca la Núria de Bellver de Cerdanya, que cuinarà amb productes de Girona Excel·lent; el xef del col·lectiu Toques Blanches Roussillon-Occitanie, Alain Delprat, de La Yucca de Perpinyà; Joseba Cruz, de Le Clandestine de Navàs, i Axier Arbilla i Tota Parejo, del restaurant Arbeletxe de la Seu d’Urgell, entre d’altres.

Ingredients convidats

Un any més, les jornades compten amb alguns “ingredients convidats” de fora dels Pirineus. Així, per exemple, la DOP Terra Alta patrocina la sessió de Cuina contemporània amb productes de la terra, que oferirà Rafel Múria, del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant; la DO Empordà maridarà la sessió sobre Ramaderia extensiva, cuina arrelada al territori i vins excepcionals de les vinyes de Colera (amb Eduard Hugas, del Celler Hugas de Batlle), i el xef Ferran Cerro, de Reus, cuinarà amb Arròs Bayo.

Gastropirineu 2022

La matinal de la segona jornada estarà protagonitzada pel Grand Tour de Catalunya, rutes turístiques impulsades per l’Agència Catalana de Turisme, que recorren el país, els seus productes i les seves cuines.

I, a la tarda de la segona jornada, la protagonista serà la cuina i la gastronomia d’Andorra la Vella, amb professionals com ara Carles Flinch, de Can Manel; Christian i Marc, del Kanvium; Pili Borra, del Laboratori Gastronòmic, i Pere Balsa, de Ganesaha Temptations.

Aquest any 2022, totes les sessions es podran veure també des de qualsevol lloc del món en directe, via 'streaming', pel canal de YouTube Gastroevents online

Set anys mantenint viva la cuina dels Pirineus

GastroPirineus va néixer el 2016 amb GastroEvents, amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina i el producte de les zones de muntanya, i per posar en valor la cuina tradicional i autòctona dels Pirineus –elaborada amb productes de cadascuna de les seves comarques–, com també, les cuineres i cuiners que mantenen aquest patrimoni gastronòmic que dona identitat al territori.

Gastropirineus

Els anys 2020 i 2021, tot i celebrar-se sense públic, les jornades es van retransmetre en directe des de Puigcerdà. En les sis edicions anteriors, més d’un centenar de cuiners, cuineres, pastissers i sommeliers han desfilat pels fogons de GastroPirineus, de manera que s’ha generat un gran cercle de professionals, els quals continuen donant suport a aquest projecte que va creixent i que es va consolidant edició rere edició.

Podeu consultar el programa complet de l’edició d’enguany en aquest enllaç

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: