Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Torna la XVII Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre

L’últim cap de setmana de febrer és una cita important per a tots els productors d’oli del territori

festaolisiurana

festaolisiurana

Oli i antics oficis es conjuguen a la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre, que té lloc a Jesús el cap de setmana del 24 al 26 de febrer. L’objectiu de la Fira és potenciar l’oli com a producte estrella de la dieta i recuperar la memòria dels oficis antics.

L’arada, l’aixada o la falç són eines de treball antigues que també tindran protagonisme a la Fira de l’Oli. Durant el cap de setmana s’intentarà recuperar la memòria col·lectiva d’aquests oficis tradicionals. Fins ara la Fira ha pogut recuperar els cistellers, els esquiladors, la importància de la caseta per al pagès i el molí de tracció animal. Per continuar desenterrant oficis del passat, la Fira programa actes com una demostració d’esquilar animals manualment o exposicions d’eines de treball antigues.

El Concurs de tir de pinyol d’oliva, el rècord Guinness de reunir el màxim nombre de morters o el XIV Concurs d’Allioli Juvenil són algunes de les activitats que complementaran els tastos i les degustacions d’oli. A més, també hi haurà la XVII Trobada de Grallers i Dolçainers catalans.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
292CUINA portada

TOCA TORNAR A L'ESCOLA! IDEES I RECEPTES PERQUÈ ELS NENS APRENGUIN CUINANT

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Arnau Muñío

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: