La festa que celebra l'esplendor de la ciutat durant el segle XVI s'omple d'activitats per a gurmets
festa del renaixament tortosa
Tortosa recorda un any més un dels moments més esplendorosos de la seva història, el segle XVI, amb la celebració de la Festa del Renaixement. Enguany la ciutat recrea l’època moderna del 18 al 21 de juliol amb activitats per a tots els gustos.
Com no podia ser d’altra manera, un dels aspectes que es recuperen durant aquests quatre dies és la gastronomia. Els obradors i fogars dels restauradors, forners i pastissers tornen a elaborar receptes centenàries, que ofereixen a visitants i comensals, com les garrofetes de Papa, els pastissets o el pa de la Festa. Però el producte estrella de la celebració són les llepolies, una recepta que es renova cada dos anys seguint la tradició renaixentista. Es tracta d’aliments que només s’elaboren aquests dies, com les torretes, les coquetes amb forma de l’escut de Tortosa, el menjar blanc amb llet d’ametlles i aigua rosada o la coca d’albergínia amb carn salada.
Les tavernes que s’instal·len al barri antic organitzen la Ruta de la Saboga, un recorregut per aquests establiments que serveixen plats i begudes del segle XVI, mentre els carrers d’omplen de xanquers, malabaristes, músics i comediants de tota mena. Molts restaurants també se sumen a la celebració, amb l’elaboració de menús de l’època, basats sobretot en els plats del ‘Llibre del Coch’.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia