Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Un asturià al Born

Llamber és l’últim restaurant del barri barceloní en què la cuina catalana es combina amb la cantàbrica

restaurant llamber barcelona

restaurant llamber barcelona

Amb un concepte de mar i muntanya ben diferent al de la gastronomia mediterrània, la cuina asturiana és una de les tradicions gastronòmiques menys explotades a la capital catalana. Contundent i saborosa, en destaquen els guisats com la fabada, els embotits del porc, els formatges però també els peixos i la sidra. Com moltes altres cuines darrerament el xef asturià Francisco Heras l’ha modernitzada i ara la porta a Barcelona, on el saber del cantàbric i dels Picos de Europa es combina amb la frescor del mediterrani.

Aquesta és la carta de presentació de Llamber, l’últim establiment afincat al barri del Born. De fet és un germà del Llamber original, que des de fa tres anys funciona a Avilés, i que vol fugir de la taula pesada per potenciar el concepte de taverna gastronòmica: alta cuina a preus assequibles. Pop gratinat amb formatge fumat de Pría, morcilla de Burgos amb calamarsons, pastís d’escórpora amb salsa tàrtara, taules de formatges asturians i catalans, bonítol marinat amb salsa teriyaki, pesto de ruca i pinyons o croquetes casolanes són alguns dels platillos que s’hi poden trobar. Tots els productes són de temporada i arriben de productors locals de qualitat, llegums asturians, xarcuteria d’Els Casals, pa de Marc Martí (Triticum) o peix i marisc del Cantàbric, entre d’altres ingredients.

Darrera d’aquesta proposta hi ha una parella enamorada de la gastronomia formada per Eva Arbonés, auxiliar de veterinària lleidatana que ja té carrera en la restauració (on ha treballat amb Xavier Franco, xef del Saüc), i Francisco Heras, cuiner asturià que ha passat per les cuines d’El Bulli, de La Broche, Ramon Freixa, Arola-Arts, entre d’altres, a més d’estades a Londres i als Estats Units.

* Llamber. Fusina, 5. Barcelona. Tel. 93 319 62 50

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: