Llamber és l’últim restaurant del barri barceloní en què la cuina catalana es combina amb la cantàbrica
restaurant llamber barcelona
Amb un concepte de mar i muntanya ben diferent al de la gastronomia mediterrània, la cuina asturiana és una de les tradicions gastronòmiques menys explotades a la capital catalana. Contundent i saborosa, en destaquen els guisats com la fabada, els embotits del porc, els formatges però també els peixos i la sidra. Com moltes altres cuines darrerament el xef asturià Francisco Heras l’ha modernitzada i ara la porta a Barcelona, on el saber del cantàbric i dels Picos de Europa es combina amb la frescor del mediterrani.
Aquesta és la carta de presentació de Llamber, l’últim establiment afincat al barri del Born. De fet és un germà del Llamber original, que des de fa tres anys funciona a Avilés, i que vol fugir de la taula pesada per potenciar el concepte de taverna gastronòmica: alta cuina a preus assequibles. Pop gratinat amb formatge fumat de Pría, morcilla de Burgos amb calamarsons, pastís d’escórpora amb salsa tàrtara, taules de formatges asturians i catalans, bonítol marinat amb salsa teriyaki, pesto de ruca i pinyons o croquetes casolanes són alguns dels platillos que s’hi poden trobar. Tots els productes són de temporada i arriben de productors locals de qualitat, llegums asturians, xarcuteria d’Els Casals, pa de Marc Martí (Triticum) o peix i marisc del Cantàbric, entre d’altres ingredients.
Darrera d’aquesta proposta hi ha una parella enamorada de la gastronomia formada per Eva Arbonés, auxiliar de veterinària lleidatana que ja té carrera en la restauració (on ha treballat amb Xavier Franco, xef del Saüc), i Francisco Heras, cuiner asturià que ha passat per les cuines d’El Bulli, de La Broche, Ramon Freixa, Arola-Arts, entre d’altres, a més d’estades a Londres i als Estats Units.