Amb les sigles de ‘denominació d’origen protegida’ en el nom, el nou DOP Restaurant de la Via Augusta de Barcelona—abans, al carrer Amigó— fa tota una declaració d’intencions. Els plats estan elaborats amb productes de primera qualitat, servits amb una presentació acurada i en un ambient elegant i distès (tot un encert les taules rodones!).
Cuina de mercat
La cuina, capitanejada per Juanjo Rodríguez Thomas, ofereix una proposta gastronòmica variada, que beu de les arrels mediterrànies (dau de bacallà, pebrot ‘choricero’ i pebre vermell de la Vera), però que alhora combina accents diversos, que van dels sabors i les tècniques basques (‘txuletón’ de Oiartzun a la brasa) als gustos i les presentacions minimalistes japonesos (tataki de tonyina vermella amb salsa de soja, sèsam i gelat de wasabi). Sense oblidar els arrossos, que són presents diàriament en l’oferta culinària.
La carta de vins és atrevida i basada en les sensacions que produeixen les diferents referències vinícoles. El jove enòleg Arnau Marco Casasampere l’ha dissenyat combinant vins i caves de cellers consagrats amb les propostes dels projectes emergents més prometedors de tot Europa.
Una terrassa suggeridora
L’ampli menjador es complementa amb una terrassa interior, sorprenent i temptadora, i una barra llarga amb vistes directes a la cuina. Com a novetat, darrerament han obert una zona de productes gurmet i ‘take away’, per endur-se a casa algunes de les delicadeses que se serveixen al restaurant.
L’establiment vol trencar amb la mala sort que, diuen, l’emplaçament ha donat als diferents establiments de restauració que l’han ocupat en anys anteriors. En definitiva, un restaurant que val la pena descobrir i ‘protegir’.
DOP restaurant
Via Augusta, 201. Barcelona
Tel. 93 348 84 35
Menú de migdies feiners: 22 €
Menú de tapes, nits: 25 €
Preu carta: 40 €
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia