Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Una quinzena de restaurants preparen la cuina d’Isabel Vilà

Reten homenatge a la mestra i sindicalista empordanesa, protagonista del musical ‘IsaVel’

restaurant Els Tinars

restaurant Els Tinars

La cuina d’una quinzena de restaurants de l’Alt i el Baix Empordà, el Gironès, la Selva i Osona pren un to reivindicatiu aquest estiu per homenatjar Isabel Vilà, mestra i sindicalista calongina de qui enguany es commemoren els 170 anys del seu naixement. La gastronomia se suma, així, a la promoció d’una figura que protagonitza el musical ‘IsaVel’, que s’estrenarà a Figueres a la tardor i que farà gira per diverses ciutats catalanes.

Els Tinars i Can Panades de Llagostera, Mas Ros de Cassà de la Selva, Sala Gran de Llofriu, Can Sidro de Vall-llobrega, La Pansa de Sant Feliu de Guíxols, la Cantonada de la Bisbal o la Font Picant de Santa Cristina d’Aro són alguns dels establiments que han creat un menú, o part d’un àpat, dedicat a Vilà. El nou Ginjoler de Sant Feliu de Guíxols també s’hi suma amb una selecció de tapes amb el nom d’Isabel Vilà, tot plegat amb l’assessorament de l’historiador de la cuina Jaume Fàbrega i l’historiador Àngel Jiménez. Els dos experts han donat pautes als restaurants que han decidit sumar-se al tribut a Vilà, amb idees i suggeriments sobre la cuina de la segona meitat del segle XIX. El bacallà és el producte més destacat dels plats dedicats a Isabel Vilà, una manera d’emular l’afició i els coneixements dels treballadors del suro per la cuina popular.

Iris Vilà, Carlos Gramaje, Marta Prieto, Jordi Gràcia i Carles Casanovas són els actors principals del muntatge, una obra original de Toni Strubell dirigida i adaptada per Kim Planella i amb música d’Antoni Mas.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: