Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Una taverna renovada d'aires noucentistes

Tapes, vermuts i arrossos a La Puntual, al barri barceloní de la Ribera

La Puntual, al Born barceloní

La Puntual, al Born barceloní

De les conserves de qualitat als arrossos d’autor. La nova taverna del barri barceloní de la Ribera és una fusió de dues grans nissagues de restauradors barcelonins. D’una banda, Joan Carles Ninou aporta la tradició d’El Xampanyet (un clàssic entre els clàssics del barri); de l’altra, José Varela transmet el ‘savoir faire’ de Casa Varela, el Rosal i la Taberna del Born. Tot i això, aquest projecte vol anar més enllà de la unió de les dues propostes per presentar una taverna tradicional però renovada, amb un aire nou.

L’oferta de La Puntual, amb cuina oberta de manera ininterrompuda del migdia a la mitjanit, inclou des del vermut i els aperitius fins a les tapes, però també taules d’embotits de qualitat i plats del dia més elaborats, que tenen com a base la cuina catalana, com un trinxat amb ou dur. Felipe Fernàndez (format a la Escola Hofmann) i David Lara (format a Casa Varela) són el xef i el cap de sala, respectivament.

I per beure? La Puntual no oblida el maridatge i disposa d’un celler curull d’ampolles clàssiques i singulars, que es poden degustar a copes, “fins i tot els vins de gamma superior”. José Varela destaca que tenen “unes 100 referències i volem que el públic gaudeixi dels vins igual que dels plats”.

Un carrer ple d’art

A tocar de l’imprescindible Museu Picasso, el nom de La Puntual vol ser un homenatge a la merceria de ‘L’auca del senyor Esteve’, de Santiago Rusiñol, una obra noucentista considerada la gran novel·la de Barcelona. El local on s’ubica també és ple d’història, ja que aquest espai del carrer Montcada de Barcelona data de 1872 i havia estat des de la seu de l’afilador del barri fins al torrador de cafè de Casa Gispert i, més recentment, un estudi fotogràfic.

Tot i que l’edifici ha estat reformat diverses vegades, s’han mantingut les parets mitgeres amb el totxo a la vista. L’adequació del local la signa Pedro Scatarella, arquitecte i interiorista que ha volgut conservar la nuesa arquitectònica característica de l’edifici, dotant-lo al mateix temps de calidesa i amplitud.

La Puntual.
Montcada, 22. Barcelona. 
Tel. 93 310 35 45.
Preu mitjà: 25-30 euros.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: