Se celebra coincidint amb les Festes de Santa Tecla de la ciutat
Santa Tecaok
Tarragona està de festa, i ho celebra també gastronòmicament amb la cinquena edició del Mercat de Territori Santa Teca, el 18 i 19 de setembre. Es tracta d’una iniciativa que posa en valor el patrimoni històric i el vincula amb el gastronòmic i cultural, accentuant l’ecologia i l’avantguarda a l’antic Escorxador de la ciutat.
El Mercat de Santa Teca de Tarragona aplegarà durant dos dies productes locals de qualitat, gastronomia de fusió i un programa divers de música Km 0 en directe amb la voluntat d’esdevenir un aparador de la riquesa i de la diversitat de productors i creatius de les comarques tarragonines i de la Catalunya Sud. En el marc del certamen, tant divendres com dissabte es combinaran en els diferents espais cuina experimental, productes saludables, tastos de vins ecològics i cerveses artesanes amb el lema “Fem Pair! Fem País”. Propostes autèntiques basades en la sostenibilitat de producció i en la solidaritat en el consum.
L’espai i els horaris
L’entrada a Santa Teca és gratuïta. Les tapes i els combinats tindran un cost de 4,5 euros, i les begudes (vi català, vermut, cervesa i sucs), 2 euros. Com a novetat, en aquesta edició Santa Teca comptarà amb l’espai Santa Tecla PRO. Espai Poniol, en què els elaboradors podran presentar els seus productes i n’oferiran un tast. D’altra banda, l’Espai Farigola acollirà els restauradors, cellers i cervesers i Santa Teca Fira, i l’Espai Espígol, els productors, a més a més del Santa Teca PRO.
En total, més de 60 elaboradors, productors i creadors de reconeguda trajectòria professional participen a Santa Teca. Les seves propostes es podran tastar divendres i dissabte a l’espai de l’Antic Escorxador, el divendres de 17 a 3 h i el dissabte d’11 a 4 h. Dissabte, durant tot el dia, entre les 10 i les 22 h, la plaça de la Pagesia i els espais adjacents reuniran el Mercat de Territori amb productors i creatius de Tarragona. Productes sostenibles, formes de consum solidari i preus justos es donaran cita en un aparador que ja compta amb l’assistència de 18 elaboradors.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia