Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Viatgers, golafres, cuiners i bótes de vi

Els subscriptors de CUINA podran gaudir d’un descompte sobre el preu d’un curs de cuina medieval en línia

Cuina medieval

Cuina medieval

Hi ha una imatge de la cuina medieval –fruit més aviat de les fantasies del cinema i de les recreacions d’època que es fan arreu– que presenta reis i nobles menjant amb els dits i sense capteniment. Res més lluny de la realitat: els documents que es coneixen ens diuen que la cuina medieval no només era rica i refinada, sinó que també les maneres de taula tenien un gran predicament. Ja hi havia gormands i cuiners famosos, i totes les cases importants tenien cuiner.

Sembla, doncs, que la cuina medieval és encara una gran desconeguda per a molts. Per posar-hi remei, torna el curs Viatgers, golafres, cuiners i bótes de vi, una formació en línia organitzada per la Universitat de Girona en col·laboració amb CUINA que pretén fer un passeig gastronòmic per l’Europa medieval.

El curs, que s’impartirà íntegrament en català, té per objectiu principal obrir una finestra a l’edat mitjana i descobrir les maneres de viatjar, els grans viatgers, els hàbits alimentaris, els estils culinaris, les normes d’urbanitat i les regles morals i dietètiques que regien la conducta a les taules de l’època.

D’altra banda, té la intenció de recuperar i treure profit dels grans receptaris catalans i europeus medievals i, de la mà del cuiner André Bonnaure, oferir versions modernes dels grans plats recollits en els antics llibres de receptes.

56 hores de formació en línia
La formació s’iniciarà el 14 de juliol i finalitzarà el 25 del mateix mes. Com que és un curs a distància, els alumnes podran treballar des de casa, i segons els horaris que més els convingui. Les sessions s’impartiran de dilluns a divendres i es dividiran en una part de contingut teòric, a càrrec de medievalistes especialitzats en cadascun dels temes, i lliçons pràctiques de cuina medieval, amb Bonnaure o sommeliers de prestigi com Josep Roca.

Descompte per a subscriptors de CUINA
El curs té un preu de 85 €, però els subscriptors de la revista CUINA podran gaudir d’un descompte especial de 10 € sobre el cost total, tot presentant una acreditació a info.fundacioif@udg.edu. Aquesta rebaixa també està disponible per als Amics del MNAC i els Amics Museu d’Art de Girona. La matrícula ja és oberta.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: