Els usuaris de Cuina.cat prefereixen la recepta tradicional del gaspatxo per majoria aclaparadora
gaspatxo
Hi ha plats que són intocables, plats davant els quals els comensals no volen sorpreses. Segons l’última enquesta de Cuina.cat, el gaspatxo és un d’aquests. El 73% dels participants a la darrera pregunta que vam llançar des del lloc web, dedicada al gaspatxo, s’inclinen per la recepta més tradicional d’aquesta sopa freda. Tomàquet, ceba, all, cogombre, pebrot, pa, oli, vinagre, sal i aigua són els ingredients que configuren aquest plat, d’arrel andalusa però acceptat arreu.
Els moderns gaspatxos de fruites sedueixen un 14% dels usuaris del web, mentre que el salmorejo, una altra sopa freda lligada a Còrdova, és la predilecta d’un 11% dels votants. En aquest cas la recepta se simplifica i es fa amb tomàquet, all, molla de pa, oli, vinagre, sal i ou dur. Finalment l’ajoblanco és la sopa amb menys acceptació, un 3%, i consta d’all, ametlles, aigua, oli i vinagre.
Ja podeu participar a la nova enquesta de Cuina.cat: el vostre rebost està format per productes catalans?
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia