L’edició 2022 de Parant Taula arriba farcida de novetats i amb la voluntat d’esdevenir l’autèntic espai de confluència entre la ceràmica i la gastronomia. Així doncs, del 19 de març al 26 de juny, al Terracotta Museu es reuneixen dues de les tradicions més emblemàtiques d’aquest país: un ofici tradicional i emblemàtic com el del ceramista, representat per l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i la marca Ceràmica de la Bisbal, i una gastronomia nostrada i de qualitat realitzada amb els excel·lents productes del territori, promoguda per la Cuina de l’Empordanet i la Federació de Comerç de la Bisbal.
Ceràmica i restauració
Inicialment, la mostra Parant Taula va sorgir a iniciativa de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà amb l’objectiu de promocionar la ceràmica bisbalenca. Al cap d’uns quants anys, es va voler enfortir el vincle amb el món de la restauració i es va incorporar la Cuina de l’Empordanet al projecte, de manera que es donava a conèixer la qualitat de la cuina i dels productes del territori, alhora que es mostra un ofici tradicional i emblemàtic com el de ceramista. Diferents restaurants de la Cuina de l’Empordanet elaboraran un plat –en exclusiva– per a cada una de les vaixelles que hauran creat els ceramistes participants.
Sopar al Terracotta Museu
Per un dia, el 25 de març, el Terracotta Museu es convertirà en un restaurant amb Cuina de l’Empordanet. Serà una experiència gastronòmica i cultural única amb Ceràmica de la Bisbal. Quatre restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet elaboraran un menú (un aperitiu, dos plats principals i postres) que es degustarà sobre les vaixelles dels ceramistes locals. El preu del sopar és de 80 euros i cal fer-ne la reserva prèvia.