El cicle 'Sopars per escoltar' del restaurant La Carota, al barri de Sants de Barcelona, està organitzat per Santi Carrillo, director de la revista 'Rockdelux', i començarà el divendres 4 de març amb un menú de degustació per recórrer les arrels de les músiques i les cuines mestisses de Nova Orleans.
Cuina cajun i criolla
Entre la millor selecció musical, feta per Juanjo Zambrano, es reproduirà el famós Mardi Gras de Nova Orleans, que és el gran carnaval de la ciutat, per oferir una nit completa d'impressions mestisses. La cuina nord-americana del sud, marcada per les tradicions cajun i criolla, serà l'origen del menú, que, igual que la seva música, rondarà entre tradicions culinàries franceses i africanes, i influències espanyoles i caribenyes.
El menú inclou plats com el 'gumbo' –un plat típic amb una influència clara de les cuines francesa i africana– o l'adaptació lliure dels famosos crancs de riu bullits, que reinterpreten amb una patata confitada en mantega i farcida amb carn de cranc americà amb salsa 'rémoulade', salsa picant i escorça de blat de moro fregida.
Amb un aforament màxim de 30 persones, La Carota assegura que la idea principal és celebrar cada trimestre un 'sopar per escoltar' amb una temàtica musical i gastronòmica diferent. El segon sopar tractarà el flamenc i els artistes amb noms vinculats al menjar, com ara Camarón, El Pescaílla, Farina o Caracol.