El restaurant Can Feu de Sabadell està de celebració: les Jornades de Caça i Tòfona, úniques al Vallès Occidental, arriben als 14 anys de vida. Des del 28 de gener fins al 6 de febrer, el restaurant ofereix un menú de degustació que inclou nou plats i les postres, amb el cérvol, la perdiu o la llebre com a protagonistes. A més, i com a novetat, proposa 14 plats de caça i tòfona a la carta diària que es poden demanar per separat, si no es vol fer el menú sencer.
El menú combina les carns de cacera del centre d’Espanya, amb productes de proximitat com la col d’hivern del Parc Agrari de Sabadell, el cigró menut del Vallès, la mongeta del ganxet DOP de Can Casamada de Castellar del Vallès, la gallina del Solsonès, la mel de la Terra Alta, l’oli extra verge de Lleida o el vinagre del Penedès, entre d’altres.
Un tast de plats de caça
El menú de degustació és per taula completa, i amb reserva prèvia, i val 90 euros. Inclou una terrina freda de caça farcida amb prunes i toc de tòfona, seguida d’una torradeta amb tires de cansalada ibèrica Joselito a la brasa i amb tòfona ratllada. Per entrar en calor, continua amb un brou calentó de gallina amb pilotetes trufades, galets i cigró menut del Vallès. Segueix una opció freda: un tàrtar de carn de filet de cérvol. Un dels plats estrella de Can Feu, el caneló, es reconverteix en un caneló de carns de caça amb suc del seu rostit, la seva beixamel cremosa i pols de tòfona. Després es tastarà un estofat de porc senglar, acompanyat de verdures i bolets. Continuarà el civet de llebre amb cebetes i pastanagues. Tot seguit, la perdiu guisada a l’antiga amb farcellets de col d’hivern. El tast de caça s’acaba amb la reina del bosc rostida amb el seu suc. Per tal de cloure el menú d’una manera dolça, les postres són un pastís de formatge de la casa, amb polsim de tòfona, o, qui vulgui acabar d’una manera més lleugera, pot triar entre diferents sorbets.
Durant dues setmanes, l’altra protagonista de les jornades és la tòfona perquè “ara som en el màxim punt per gaudir-la, ja que és quan està més madura i té més aroma. Volem donar presència a aquest producte tan especial i apreciat que tenim a la nostra terra. Treballem amb tòfona del Solsonès, de molta qualitat”, destaca el xef Josep Maria Villagrasa.