Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La tàpera és el botó floral o el capoll de la taparera (Caparis spinosa), un arbust originari de l'Àsia que van portar els grecs als països mediterranis, des d'on se'n va estendre ràpidament l'ús culinari. Són, per exemple, un condiment tradicional i indispensable per a molts plats del receptari de les Illes Balears, on se solen conservar envinagrades per tenir-les preparades per ser consumides. Les tàperes tenen un lleuger sabor amargant, que les converteix en un ingredient important per a certs plats de pasta, guisats, estofats, arrossos saltats o amb el clàssic bistec tàrtar, a part de donar una aroma molt refrescant i un color molt característic. Amb un contingut de greix mínim, el seu element principal és l'aigua, seguida dels hidrats de carboni. La salsa tàrtara és una de les preparacions estrella de les tàperes. Elaborada amb maionesa, cogombrets i herbes aromàtiques, és un bon acompanyament per als plats. I no us oblideu de fer un bon aperitiu amb els taperots, els fruits de la taperera.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: