Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Cria de l’anguila, que, quan es captura a la caiguda de la nit i els dies de marea alta, ja sol tenir dos o tres anys de vida, passats íntegrament al mar. Malgrat això, rarament ultrapassa els sis centímetres de llarg i el gram de pes.

La captura es produeix, amb trampes i al tram baix dels rius, en el moment en què, nascudes i criades inicialment al mar, les cries, provinents del golf de Mèxic, inicien la pujada pels rius.

Quasi transparents —amb més edat, el llom es torna marronós—, les angules demanen una cocció molt breu. La més habitual, amb bitxo i alls enrossits en oli d’oliva, és la que rep el nom d’'a la bilbaïna'.

Actualment, la indústria alimentària en produeix un succedani, batejat com a 'gula', que es fa amb surimi fet a partir de peixos de la família del bacallà, al qual es dóna la forma de la larva.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: