Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Originalment preparat amb llet de les ovelles de la regió italiana que li dóna nom, a partir del segle xvi, i amb la implantació progressiva del bestiar boví, el formatge es va transformar en el que és avui. Un formatge de vaca. Fruit de les innovacions tecnològiques i del canvi en les preferències gastronòmiques, l’Asiago original, avui conegut com d’Allevo, conviu amb el pressato, més tendre. Mentre el primer es fa amb llet parcialment desnatada, que, un cop quallada, es talla a bocins menuts per sotmetre’ls a cocció, formar els formatges i deixar-los envellir, el segon es fa amb llet sencera, que, un cop quallada, es talla a bocins més grans, se sala i es premsa suaument, cosa que dóna com a resultat un formatge fresc força cremós, destinat a les amanides i les postres, a diferència de l’altre.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: