Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La borraina o borratja és una planta originària de la Mediterrània que, durant segles, ha format part de la nostra alimentació amb les tiges i les fulles bullides. O arrebossades i fregides, a tall de llaminadura. Avui, el seu consum és residual. Si més no, a casa nostra i a les zones urbanes.

Altres regions, com Navarra, no s’espanten de la tija i la fulla peludes. Saben que, en bullir-les, els pèls desapareixen i l’aspecte millora, amb què poden competir amb el card. Per això la conreen i la conserven, bullida i envasada.La regió italiana de Ligúria la fa servir per a molts plats. Farcint els raviolis més tradicionals o coent-la, en sopa, amb llenties.La flor —amb un colorant natural innocu— ha estat emprada de sempre, a pagès, per donar un toc original a les amanides, emulant els britànics, que en posen als glaçons.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: