Els llegums i els cereals són una bona font de nutrients per al nostre organisme. Un d'aquests cereals preparats és el búrgul, un aliment elaborat a base de grans de blat sotmesos a un tractament intens de vapor a pressió, fins que se n'obté un producte viscós, parcialment gelatinitzat, que després s'asseca i adquireix una forma granular, semblant a l'arròs, però que té una mida més petita. Es tracta d'un producte molt popular a les cuines del Pròxim Orient, ja que el búrgul és l'element imprescindible per elaborar un bon tabule, un plat molt senzill però d'una altra qualitat gastronòmica. També es pot trobar gúrgul elaborat amb fajol, un pseudocereal que no conté gluten. Remulleu-lo amb aigua freda i poseu-lo en amanides, vegetals o com a guarnició. També hi ha qui posa a bullir sense remullar-lo, amb el doble d'aigua, 10 min, però no és el mateix, perquè perd aquesta textura cruixent que tant agrada als libanesos i a tos els habitants del Pròxim Orient en general.