Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els llegums i els cereals són una bona font de nutrients per al nostre organisme. Un d'aquests cereals preparats és el búrgul, un aliment elaborat a base de grans de blat sotmesos a un tractament intens de vapor a pressió, fins que se n'obté un producte viscós, parcialment gelatinitzat, que després s'asseca i adquireix una forma granular, semblant a l'arròs, però que té una mida més petita. Es tracta d'un producte molt popular a les cuines del Pròxim Orient, ja que el búrgul és l'element imprescindible per elaborar un bon tabule, un plat molt senzill però d'una altra qualitat gastronòmica. També es pot trobar gúrgul elaborat amb fajol, un pseudocereal que no conté gluten. Remulleu-lo amb aigua freda i poseu-lo en amanides, vegetals o com a guarnició. També hi ha qui posa a bullir sense remullar-lo, amb el doble d'aigua, 10 min, però no és el mateix, perquè perd aquesta textura cruixent que tant agrada als libanesos i a tos els habitants del Pròxim Orient en general.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: