Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Peix d’aigua dolça que probablement és originari de la Xina. Un dels primers a ser criat en aquell país, amb finalitats més aviat ornamentals, va arribar a Europa a l’edat mitjana per ser criat i consumit a tota l’Europa central. Encara avui, Polònia i Hongria tenen plats emblemàtics fets amb carpa, al voltant de la Pasqua i el Nadal. Peix de cos robust i comprimit lateralment, presenta unes grans escates que són difícils d’eliminar (cal escaldar-lo un moment) i un cap triangular igualment característic. Amb tendència a tenir gust de fang, convé remullar-lo una bona estona en aigua i vinagre, per eliminar-lo. Generalment es presenta en filets i suporta bé quasi tots els mètodes de cocció, gràcies a la carn, ferma i blanca, però té l’inconvenient de les espines abundants. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: