Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Es diferencia del ceballot —com aquest, ceba de primer any sortida de la llavor— per la presència del bulb inflat característic, fruit d’una estada més llarga a la terra. La ceba tendra es cull, sense eliminar-ne les fulles, quan encara la planta no ha començat a assecar-se i, per tant, conserva tota la humitat, atenuant així el sabor més picant de la ceba seca, i permet l’ús de la base verdejant i gustosa d’aquestes fulles. Coneguda des de l’antiguitat, és, doncs, una de les hortalisses primerenques a les quals la cuina ens té acostumats, ja que pertany a les mateixes espècies que després, un cop seques, es conservaran durant l’hivern. Per això aquesta ceba, tot i ser millor per a les amanides, reclama el mateix tractament que la ceba seca, recordant, per exemple, que com més fina la piquem, més ràpidament courà i més sucs i aromes perdrà.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: