Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Bolet molt apreciat, pel fet de ser un dels pocs que es poden menjar crus, tallats a làmines fines i, simplement, amanits amb un raig d’oli. Amb el peu molsut i eixamplat a la base i la superfície inferior del barret recoberta de porus, resulta absolutament inconfusible. Ara bé, el cep té una darrera propietat que el fa interessant a la cuina. Un cop assecat, conserva —i, per a segons qui, millora— les seves propietats organolèptiques. D’aquí que, sovint, els exemplars es tallin a làmines i se sotmetin a un dessecat, que permet tenir ceps tot l’any. Després, es rehidraten en aigua freda o tèbia, o es cuinen amb l’aigua resultant de la rehidratació, com en el cas del mític risotto de ceps. També es presenta en forma de pols, que pot ajudar a perfumar les salses cuites.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: