Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La més habitual i coneguda de les moltes varietats de pruna que es poden trobar fresques al mercat. Pertanyent a l’espècie asiàtica 'Prunus salicina', únicament té finalitats de consum en fresc, en comparació de l’espècie europea 'Prunus domèstica', que accepta la conservació i l’assecat. Originària de la Xina, es va millorar al Japó i, després, als EUA, per fer-la més grossa, més sucosa i més dolça. De color groc i recoberta, inicialment, d’una pruïna blanca, generalment és tova i té la polpa enganxada al pinyol. Se sol collir poc madura, per deixar-la madurar després, cosa que fa ràpidament i de la superfície cap a l’interior, deixant la polpa propera al pinyol amb un toc àcid més o menys pronunciat. Tot plegat fa que, a diferència de les europees, tipus reina Clàudia, sigui poc útil a la cuina i per fer conserves.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: