Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Pruna batejada com a 'reina Clàudia', a França, en honor de la reina homònima, esposa del rei Francesc I. Descoberta, pel que sembla, en un exemplar provinent de l’Orient, avui està diversificada en algunes varietats. Però totes conserven el color verd de la pela, més o menys intens, com a tret diferencial davant de les grogues, les vermelles i les negres.

Amb varietals de pinyol solt, les més petites i tardanes, és la pruna ideal per menjar a taula, per preparar salses agredolces i per confeccionar la confitura corresponent.

Només té un petit inconvenient. És una pruna de maduració força ràpida que convé deixar fora de la nevera mentre no hagi arribat al punt. Per això és convenient comprar-les sense macadures ni ferides.

Accepta força bé la congelació, retirant-ne el pinyol, però, que li transmet un regust amargant.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: