Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Coca adobada (generalment enriquida amb una mica de llard) tradicional dels dies de Carnaval, i per a la qual s’empraven els darrers llardons que quedaven a les cases, per la imminència de la Quaresma i la prohibició de consumir-ne. Uns llardons resultat de la cocció de cansalada i altres parts grasses del porc, amb premsat posterior, per completar l’extracció del llard, i que es guardaven per a aperitiu o amb aquesta finalitat.

Avui, la pasta de pa original, que s’ensucrava per transformar-la en llaminadura, s’ha vist substituïda en l’imaginari de la gent per la pasta de full i enriquida amb els pinyons, que s’escampen pel damunt abans de tornar-la al forn per a la darrera cocció.

Aquesta transformació ha fet, a més, que la coca deixi de ser només carnavalesca i aparegui en altres celebracions, com la revetlla de Sant Joan.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: