Troba la teva recepta

Bledes: una font de vitamina C que val la pena conèixer

Us expliquem com triar i conservar aquesta verdura tan saludable

Bledes

Bledes

Les bledes són antioxidants gràcies a l'elevat contingut de vitamina C, que contribueix a la formació del col·lagen present als ossos, als cartílags, a les genives, a les dents i a la pell; a més a més és una vitamina que ajuda a absorbir el ferro consumit a través dels aliments i a disminuir el cansament i la fatiga.

En relació als minerals, les bledes són font de potassi i de magnesi. El primer, contribueix al funcionalment de la musculatura, evita les rampes musculars i també intervé en el manteniment de la tensió arterial i el magnesi és important pel manteniment dels ossos i dents.

Com els hem de triar?

L’aspecte visual de les bledes ha de ser fulles fermes de color verd intens i brillant i amb tronc blanc. Les bledes de color verd-groguenc i amb tronc fibrós tenen un gust molt amarg, ja que la planta ha florejat o està a punt de fer-ho.

Es recomana consumir la bleda 2-3 dies després de la recol·lecció, ja que es deteriora molt ràpidament, una opció per guardar-les més temps és congelar-les, abans, però, caldrà escaldar-les durant 2-3 minuts en aigua bullint.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

13 nov

Cicle de conferències 'La maternitat i el menjar: cos, salut i convivialitat'

L’embaràs, el postpart i la lactància acostumen a portar dubtes en relació amb les transformacions...

14 nov

Taller 'Brioixos ecològics (eco)'

Farines orgàniques, mares salvatges, sucres sense refinar, mel... Recordeu aquells dolços de la infantesa?...

15 nov

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

12-15 nov

II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals

La proposta gastronòmica de la II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals inclou receptes...

Portada Cuina 221

POSTRES PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Anem a collir olives
  • Quan tot canvia per conservar l’origen

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto