Son molts els qui, nombrosos vespres d'hivern, amb un plat de patates i bledes bullides ja han sopat. Tot seguit us expliquem els millors consells per a cuinar-les a casa.
- Seleccioneu les bledes amb les fulles fermes, arrugades i de color verd sense taques ni forats. Si són petites, millor que les grans, perquè tindran un sabor més dolç i menys amarg.
- Opteu per la temporada de bledes entre els mesos de juliol i novembre i gaudiu del màxim sabor d'aquesta verdura.
- Prepareu les bledes el mateix o pocs dies després de comprar-les. Tenen una vida molt curta i es conserven com a màxim quatre dies a la nevera.
- Si preferiu congelar-les, netejeu les bledes prèviament i bulliu-les durant tres minuts. Més tard, deixeu-les refredar i guardeu-les en bosses per congelar fins a un any.
- Cuineu a banda el caluix i les fulles de les bledes. Presenten diferents punts de cocció i les fulles en tenen suficient amb 15 minuts; el tronc, en canvi, precisa 35 minuts.
- Coleu i assequeu les bledes una vegada cuinades, ja que deixen anar molta aigua.