Troba la teva recepta

Consells per cuinar les bledes

Amb només dues paraules podem dir el més important d'aquestes verdures: econòmiques i sanes

Bledes

Bledes

Son molts els qui, nombrosos vespres d'hivern, amb un plat de patates i bledes bullides ja han sopat. Tot seguit us expliquem els millors consells per a cuinar-les a casa. 

  • Seleccioneu les bledes amb les fulles fermes, arrugades i de color verd sense taques ni forats. Si són petites, millor que les grans, perquè tindran un sabor més dolç i menys amarg.
  • Opteu per la temporada de bledes entre els mesos de juliol i novembre i gaudiu del màxim sabor d'aquesta verdura.
  • Prepareu les bledes el mateix o pocs dies després de comprar-les. Tenen una vida molt curta i es conserven com a màxim quatre dies a la nevera.
  • Si preferiu congelar-les, netejeu les bledes prèviament i bulliu-les durant tres minuts. Més tard, deixeu-les refredar i guardeu-les en bosses per congelar fins a un any.
  • Cuineu a banda el caluix i les fulles de les bledes. Presenten diferents punts de cocció i les fulles en tenen suficient amb 15 minuts; el tronc, en canvi, precisa 35 minuts.
  • Coleu i assequeu les bledes una vegada cuinades, ja que deixen anar molta aigua.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

27 feb

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

27 feb

Cuina vegetariana d'hivern Nou 2020

Sabíeu que la meitat del nostre plat sempre haurien de ser verdures? I que hauríem de reduir el consum...

27 feb

Taller 'Cuina amb vegetals fermentats'

El dijous 27 de febrer, al Centre Cívic El Sortidor, es farà un taller de 18.30 a 21.30 h en què...

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto