Troba la teva recepta

Consells per cuinar les bledes

Amb només dues paraules podem dir el més important d'aquestes verdures: econòmiques i sanes

Bledes

Bledes

Son molts els qui, nombrosos vespres d'hivern, amb un plat de patates i bledes bullides ja han sopat. Tot seguit us expliquem els millors consells per a cuinar-les a casa. 

  • Seleccioneu les bledes amb les fulles fermes, arrugades i de color verd sense taques ni forats. Si són petites, millor que les grans, perquè tindran un sabor més dolç i menys amarg.
  • Opteu per la temporada de bledes entre els mesos de juliol i novembre i gaudiu del màxim sabor d'aquesta verdura.
  • Prepareu les bledes el mateix o pocs dies després de comprar-les. Tenen una vida molt curta i es conserven com a màxim quatre dies a la nevera.
  • Si preferiu congelar-les, netejeu les bledes prèviament i bulliu-les durant tres minuts. Més tard, deixeu-les refredar i guardeu-les en bosses per congelar fins a un any.
  • Cuineu a banda el caluix i les fulles de les bledes. Presenten diferents punts de cocció i les fulles en tenen suficient amb 15 minuts; el tronc, en canvi, precisa 35 minuts.
  • Coleu i assequeu les bledes una vegada cuinades, ja que deixen anar molta aigua.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto