Troba la teva recepta

El tomàquet, una fruita d’alt valor nutritiu

Aquesta fruita és un producte icònic de la cuina catalana i molt rica en vitamines antioxidants i minerals

Tomàquets

Tomàquets Thinkstock

El sabor, el color i l’aroma del tomàquet són tres dels trets més característics d'aquest fruita, i, per això, és important collir-los en el punt òptim de maduració per garantir-ne la qualitat. De fet, parlem d'una de les fruites més nutritives de la nostra cuina, amb un alt contingut en licopè, un potent antioxidant, que és el causant del color vermell del tomàquet. A més a més, també és font de fibra i minerals, com el potassi o el fòsfor i hi destaquen especialment les vitamines C, E, A i B. D’aquesta manera, podem afirmar que és un producte que ajuda a combatre els processos d’oxidació del nostre cos que, entre altres coses, provoquen l’envelliment, i també ajuda en diversos processos biològics del nostre cos, que afecten els ossos o la pell.

Molt versàtil

El sabor del tomàquet és el protagonista de moltes receptes, especialment del pa amb tomàquet. Vingut d’Amèrica, actualment es conrea a tot el món, i les varietats són gairebé infinites. A casa nostra, les més comunes, que trobareu a totes les botigues Ametller Origen a partir de la selecció acurada dels millors exemplars i collits en el punt òptim de maduració, són: tomàquet verd, kumato, del pebrot, raf, cor de bou, de Montserrat, cirerol ('cherry'), pera, de penjar, madur i súper. Cadascuna d’aquestes varietats es pot utilitzar a la cuina per diverses coses, tant per consumir-lo en amanides, com el kumato, el del pebrot o el de Montserrat, per a sofregits com el madur o el de pera, o per a sopes i gaspatxos com el de pera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 ago

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

18 ago

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

20 ago

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

23 ago

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

Portada 218

BRUNCH MEDITERRANI: RECEPTES PER VIATJAR DE GRÈCIA AL MARROC

  • El Penedès que empeny
  • El gran restaurant d'hotel rejoveneix

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto