Troba la teva recepta

El tomàquet, una fruita d’alt valor nutritiu

Aquesta fruita és un producte icònic de la cuina catalana i molt rica en vitamines antioxidants i minerals

Tomàquets

Tomàquets Thinkstock

El sabor, el color i l’aroma del tomàquet són tres dels trets més característics d'aquest fruita, i, per això, és important collir-los en el punt òptim de maduració per garantir-ne la qualitat. De fet, parlem d'una de les fruites més nutritives de la nostra cuina, amb un alt contingut en licopè, un potent antioxidant, que és el causant del color vermell del tomàquet. A més a més, també és font de fibra i minerals, com el potassi o el fòsfor i hi destaquen especialment les vitamines C, E, A i B. D’aquesta manera, podem afirmar que és un producte que ajuda a combatre els processos d’oxidació del nostre cos que, entre altres coses, provoquen l’envelliment, i també ajuda en diversos processos biològics del nostre cos, que afecten els ossos o la pell.

Molt versàtil

El sabor del tomàquet és el protagonista de moltes receptes, especialment del pa amb tomàquet. Vingut d’Amèrica, actualment es conrea a tot el món, i les varietats són gairebé infinites. A casa nostra, les més comunes, que trobareu a totes les botigues Ametller Origen a partir de la selecció acurada dels millors exemplars i collits en el punt òptim de maduració, són: tomàquet verd, kumato, del pebrot, raf, cor de bou, de Montserrat, cirerol ('cherry'), pera, de penjar, madur i súper. Cadascuna d’aquestes varietats es pot utilitzar a la cuina per diverses coses, tant per consumir-lo en amanides, com el kumato, el del pebrot o el de Montserrat, per a sofregits com el madur o el de pera, o per a sopes i gaspatxos com el de pera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

26 abr

(R)Evolució a la cuina: la revolució tecnològica

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto