Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els beneficis del caqui

Per la seva alta quantitat en vitamina A és una fruita ideal per lluitar contra l'oxidació

Caquis

Caquis Getty Images

Prové de la Xina, on la fusta del caquier, l'arbre del caqui, és molt apreciada, ja que resulta ser  familiar del banús. Va atererissar a Europa des del continent americà, però a dia d'avui els caquis que podem comprar es conreen sobretot al País Valencià, on presenten una denominació d'origen per a la varietat Persimon. La fruita té una forma que recorda al tomàquet, encara que el color és més ataronjat. Pel que fa al gust, té un sabor extremadament dolç. Existeixen dues varietats, les astringents (Eureka, Persimon, Hachiya i Koushu-Hyakume) i les no astringents (Fuyu, Honan red, Jiro i Shanon), però en general, totes comparteixen els beneficis d'aquesta fruita:

  • Vitamina A: és molt recomanable en embarassades, infants i persones amb medicació. També ajuda a lluita contra l'oxidació.
  • Vitamina C: enforteix el sistema immunitari i protegeix el cos de l'envelliment. Alhora intervé en la procés de formació de col·lagen
  • Potassi:  un mineral imprescindible que ajuda a evitar rampes.
  • Ric en fibra: contribueix a millorar la flora intestinal i a regular els nviells de greix en sang.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: